Dogodki in prireditvePolitikaSlovenijaTwitter novice

[Konservativni intelektualec o udeležencih protestov] Ti ljudje niso toliko hudobni kot nespametni, zmedeni in nevedni.

“Kot da že to ni bilo dovolj smešno, so nas z obupno neumnimi govori še mnogo bolj nasmejali drhteči govorniki, polni patosa. S tako neverjetno neumnimi govori, da so se ob njih zgražali tudi moji levo usmerjeni kompanjoni. Plešoči v tej procesiji šem, so večinoma ljudje, ki želijo vladati z nasiljem, hkrati pa dajejo vtis, da bi se razbežali, ko bi za vogalom odjeknil prvi strel. V tem se bistveno razlikujejo od revolucionarjev izpred osemdesetih let,” je o udeležencih protivladnega shoda 27. aprila 2021, zapisal dober poznavalec anarho-levičarske scene in konservativni intelektualec Jan Peršič. Njegovo razmišljanje je bilo najprej objavljeno na spletni strani KUD KDO. 

Kako zabavno je bilo gledati vznemirjeni sprevod klovnov in rdečkastih maškar, ki se je v torek 27. aprila vlekel po ljubljanskih ulicah in trgih ter razglasil ponoven vznik Osvobodilne fronte: dobro stoječi proletarci v rdečih vetrovkah in ostareli Titovi pionirji; popolnoma zmedena moralistično poblaznela mladina; praznoglavi pravičniško razjarjeni srednjeletniki; sitni še kar premožni upokojenci, ki že v mlajših letih niso bili posebno bistroumni; polizobraženi psevdointelektualci ter družbeno angažirani dvorni norci brez talenta, ki se imajo za umetnike.

Srditi častihlepni nastopači; peščica upehanih veteranov seksualne revolucije, nosilcev spomenice iz leta 68, in nekaj preživelih junakov iz bitke za zasedbo Filozofske fakultete, preboja pri Šumiju ter dolgega pohoda skozi institucije in ljubljanske gostilne; jezni ocufani kvazialternativci in mirovniki iz konca osemdesetih, s katerimi se že desetletja ponoči na Metelkovi prijazno pozdravljam; sem in tja kakšen agresiven psihopat, ki bi z veseljem ubijal, in kakšna uboga para, ki očitno potrebuje strokovno pomoč.

 

Vir: Nova24TV

 

 

Mogoče vam bo všeč