Foto: Bolnišnica Murska Sobota
LokalnoŠportV fokusuZdravjeŽivljenje

Kolesarke Ljubljanskega potniškega prometa združile šport in dobrodelnost

Kolesarke Ljubljanskega potniškega prometa na dobrodelnem kolesarjenju za osem slovenskih porodnišnic, kolegi iz podjetja pa pleskajo soboško porodnišnico.

Članice Kolesarskega društva Ljubljanski potniški promet so na začetku tridnevnega dobrodelnega kolesarjenja od Hodoša do Izole kot prvo od osmih slovenskih porodnišnic obiskale soboško. S projektom želijo zbrati čim več denarja za slovenske porodnišnice, podarile pa ga bodo za nakup zdravstvene opreme v njih. Kolegi iz podjetja, ki obvladajo pleskanje, pa bodo danes prebelili tisoč kvadratnih metrov sten in stropov oziroma celotno nadstropje ginekološko-porodniškega oddelka naše bolnišnice.

Kolesarke, ki bodo skupno prevozile okoli 450 kilometrov in se ustavile še ob porodnišnicah na Ptuju, v Mariboru, Celju, Trbovljah, Ljubljani, Postojni in Izoli, so v Rakičan prispele malo pred 8. uro. Predstavnikom bolnišnice so predale komplete oblačil za novorojenčke, ki so jih pripravile članice društva in šivilje iz različnih krajev, pleničke, mazila in uporabne pakete za mamice ter več likovnih del.

Kot je povedala kolesarka Joži Nastran, je zdrav način življenja poslanstvo društva, ki vse zaposlene spodbuja h gibanju in aktivnemu preživljanju prostega časa, s tridnevnim kolesarjenjem, pa želijo pokazati, da lahko s športnim udejstvovanjem naredimo tudi kaj dobrega. Zahvalili so se tudi zdravstvenem osebju, ki z obilo dobre volje in optimizmom skrbno opravljajo svoje delo ne glede na okoliščine. S projektom želijo ob pomoči donatorjev zbrati čim več denarja za slovenske porodnišnice, ki ga bodo namenile za nakup zdravstvene opreme.

Strokovna direktorica bolnišnice Manuela Kuhar Makoter se je v imenu zaposlenih in pacientov zahvalila kolesarkam za darila in energijo, s katero dokazujejo, da lahko ob službi in skrbi za družino še zdravo živijo, ob tem pa imajo tudi čas za dobrodelnost.  Zahvalila se je tudi moškemu delu ekipe, ki na praznični dan barva nadstropje porodnišnice, pri čemer bodo porabili okoli 180 litrov barve in pobelili tisoč kvadratnih metrov sten.

Ginekologinja Nataša Kous Škalič je poudarila, da bodo z dobrodelnim delom polepšali prostore in da bodo vesele barve dobro vplivale na razpoloženje pacientov in zaposlenih, babica Jasna Balažic pa je zbrane razveselila s podatkom, da so danes že dobili dva novorojenčka, tretji pa je na poti.  

Milan Černigoj iz Ljubljanskega potniškega prometa je spomnil, da se njihovi vozniki, ki so med epidemijo novega koronavirusne bolezni 19 pogosto priskočili na pomoč, spoznajo tudi na pleskanje. Delo bodo končali do večera. Akciji se je pridružila tudi arhitektka Maja Dominko ter izbrala barve in like, ki bodo polepšali podobo porodnišnice.

Vir: Bolnišnica Murska Sobota

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno