Foto- RZS
LokalnoŠportV fokusu

Knežje mesto Celje bo julija gostilo mladinsko rokometno prvenstvo za dekleta U-19

Športni dogodek bo doma in v tujini spremljalo okoli 25 milijonov ljudi

Potem ko je konec marca kot eno izmed štirih slovenskih mest gostili Evropsko nogometno prvenstvo U-21, se zdaj znova Celje pripravlja na pomembni športni dogodek. Celje bo v dvoranah Zlatorog in Golovec od 8. do 18. julija gostilo mladinsko rokometno evropsko prvenstvo za dekleta U-19. Nihče ne dvomi , da se bodo tudi tokrat izkazali kot odlični gostitelji in da se bodo dekleta iz Slovenije in tujine pri nas dobro počutila.

Za pričakovati je, da bodo igralke v naše mesto prišle skupaj s svojimi starši, trenerji in ostalimi člani ekipe. Če štejemo še njihove navijače, bo v času prvenstva v Celje prišlo okoli 750 gostov, ki si bodo v prostem času zagotovo ogledali mesto in njegove zgodovinske, kulturne ter turistične znamenitosti. Rokometni športni dogodek bo tako znova velika priložnost za promocijo.

V Celju se bo pomerilo 16 najboljših evropskih reprezentanc, zato bo prvenstvo medijsko zelo odmevno. Predvideno je, da si bodo lahko ljubitelji ženskega rokometa v vseh država udeleženkah tekme ogledali v televizijskem prenosu. Tekem bo okoli 28, ogledalo pa naj bi si jih kar 25 milijonov gledalcev. Če bodo epidemiološke razmere tako ugodne, da si bodo gledalci tekme lahko ogledali tudi v živo, potem bo vzdušje v mestu še boljše. Navijači s svojo pozitivno energijo poskrbijo za živahen utrip tako na tribunah kot tudi na mestnih ulicah. Če bodo tekme odprte za gledalce, bo vstopnice mogoče kupiti pred vhodom v dvorani Golovec in Zlatorog.

V preteklosti je Celje gostilo že štiri velika rokometna evropska tekmovanja. Leta 2004 je bilo Celje eno izmed mest gostiteljic članskega evropskega rokometnega prvenstva. Leta 2017 je bilo pri nas mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-19, leto kasneje je bilo mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za fante U-20, ko smo pred nabito polno dvorano Zlatorog postali evropski prvaki. Leta 2019 je bilo kadetsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-17.

Tudi naša dekleta so se dobro pripravile. Del priprav so opravile na 1500 metrov na Rogli, ki je vsakokratna postojanka bazičnih višinskih priprav. Avtor iz prve roke pove, da je ozračje pozitivno in če bo še »Fortuna« naklonjena lahko pričakujemo zelo veliko.

Celje – najbolj športno mesto v Sloveniji: večkrat potrjeno in dokazano

Celje vedno znova pokaže, meščani vedno z veseljem in ponosom povedo, da živijo(mo) najbolj športno mesto v Sloveniji. Ima sodobno športno infrastrukturo, veliko športno – rekreacijskih površin, srčne navijače in odlične športnice ter športnike, ki nas razveseljujejo s svojimi odličnimi rezultati in nosijo dobro ime našega mesta širom sveta. V knežjem mestu deluje kar 81 športnih klubov in društev, ki že vrsto let veliko pozornosti namenjajo vzgoji mladih vrhunskih športnikov, skrbijo za rekreacijo odraslih ter za interesne vadbe predšolskih in šolskih otrok.

Na Mestni občini Celje si po svojih najboljših močeh prizadevajo, da bi imeli člani športnih društev dobre pogoje za treninge, zato se vsako leto vlaga v razvoj infrastrukture občina pa jim pomaga s finančnimi spodbudami. Preko javnega razpisa so lani 74 športnim društvom iz proračuna namenili 877.500 evrov. 150.000 evrov smo razdelili preko javnega razpisa za financiranje promocije Mestne občine Celje skozi šport. Tudi letos športnim društvom preko razpisa namenjamo enak znesek. Zavedamo se, da je za dobre rezultate potrebno zelo veliko trdega dela, odrekanja in predanosti, zato smo zelo veseli in ponosni, kadar lahko gostimo odlične športnice in športnike.

Mesto in posredno vsi prebivalci mesta tudi okoličani, so ponosni da se sloves mesta širi po celem svetu ter da vsi ki pridejo k nam , upamo da odnesejo veliko pozitivnih vtisov. Da bo to lahko s upravičeno pričakujemo tudi tokrat.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno