Foto: Arhiv
LokalnoV fokusuŽivljenje

Kakšna je bila nedelja za policiste PU Maribor?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 171 klicev, od tega 57 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

8 kaznivih dejanj, 4 prometne nesreče I. Kategorije, 1 prometno nesrečo II. kategorije, v katerih se je 1 oseba lahko telesno poškodovala, 6 povoženih živali, 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, ki ga je vozil, 7 prijav kršitev javnega reda in miru, 4 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih, 1 osumljencu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, 1 požar ter 1 nesrečo pri delu.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj popoldan so imeli policisti v postopku državljana Avstrije, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Pod vplivom alkohola vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Patrulja Policijske postaje Gorišnica je danes, 19. 4. 2021, ob 5.38, na območju občine Zavrč ustavila voznika osebnega vozila. V postopku so policisti ugotovili, da voznik nima vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo, ki ga je vozil, zasegli. Opravljen je bil tudi preizkus alkoholiziranosti z elektronskim indikatorjem alkohola, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,42 mg alkohola.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno