SlovenijaTurizemV fokusu

Kaj Slovencem prinaša novi BON21 in kako ga unovčiti

Kaj upravičencem prinašajo novi boni, kako jih unovčiti in kakšne so razlike v primerjavi s turističnimi boni iz lanskega leta?

Skoraj vse je enako kot lani

  • Upravičenci novega bona (BON 21), ki so osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji na dan 30. 6. 2021, bodo tudi letos lahko bone unovčili pri ponudnikih povsem enostavno, z osebnim dokumentom.
  • Bon bo mogoče unovčevati po delih in ga prenašati na drugo osebo enako kot lani.
  • Za prenos bona in unovčevanje bonov mladoletnih oseb bo spet potrebno izpolniti obrazce.
  • Oba bona pa veljata do 31. 12. 2021.Ključni razliki med turističnim bonom in novim bonom (BON21)
  • Vrednost turističnega bona za odrasle je 200 eur, za mladoletne pa 50 eur. Vrednost BON21 za odrasle je 100 eur, za mladoletne pa 50 eur.
  • Turistični bon je mogoče porabiti za nočitev in za nočitev v zajtrkom. BON21 je mogoče porabiti za turistične, gostinske, športne in kulturne storitve. Podroben seznam dejavnosti je objavljen na spletni strani Finančne uprave RS. Ponudniki BON21 lahko unovčevanje bona omejijo na določen minimalni znesek.

Pomemben nasvet

Vsi upravičenci, ki želijo unovčiti BON21, naj se predhodno OBVEZNO dogovorijo s ponudnikom storitve, ali lahko pri njih unovčijo BON21 ter v kakšni višini.

Vse informacije dobite tudi na spletni strani Finančne uprave, na številki 08 200 1005 ali na elektronskem naslovu [email protected]

Vir: GOV.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija