Katja Knez Steinbuch
Dogodki in prireditveGospodarstvoIntervjuizobraževanjeKulturaLokalnoPolitikaSlovenijašolstvo in znanje

[IZPOSTAVLJENO] Aleš Ernecl in Katja Knez Steinbuch nocoj o spolnih zlorabah

Na našem you tube kanalu si boste nocoj z Alešem Erneclom lahko ogledali dvojni program. Najprej, ob 20. uri, k njemu prihaja psihoterapevtka Katja Knez Steinbuch, s katero bosta spregovorila o spolnih zlorabah.

Katja Knez Steinbuch je družinska terapevtka – psihoterapevtka, stažistka relacijske družinske terapije, ustanoviteljica in direktorica Inštituta Vita Bona. Pri svojem delu uporablja terapevtski model, ki ga je v Sloveniji razvil dr. Christian Gostečnik. Ima zaključen podiplomski študijski program za izpopolnjevanje Zakonska in družinska terapija (ZDT). Je doktorska kandidatka ZDT in članica Združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije. Kot stažistka je bila povezana tudi z inštitutom Zaupanje. Je ustanovna članica novoustanovljenega združenja, ki nosi ime Slovensko Združenje psihoterapevtov in svetovalcev (SZPS). Redno se udeležuje supervizije pri dr. Mateji Cvetek, njen delovni mentor pa je dr. Robert Cvetek. Je svetovalka in strokovna administratorka Fb skupin Sočutno starševstvo in Sočutno partnerstvo, kjer vodi ekipo strokovnih moderatorjev, psihoterapevtov. Izvaja predavanja, izobraževanja in šole za starše in ima izkušnje s  področja partnerstva  in vzgoje otrok in vodenja delavnic za mlade in starše. Od leta 2015 poleg družinske terapije uporablja tudi metodo EMDRdesenetizacija in ponovna predelava travme z očesnim gibanjem. Katja Knez Steinbuch je idejni vodja izobraževanj iz Sočutnega varstva. Vodi tudi start up projekt -Agencija sočutnega varstva.

Njena osnovna področja terapevtskega zanimanja obsegajo psihične, fizične in spolne zlorabe v povezavi s starševstvom ter zlorabe v povezavi s partnerstvom in (so)odvisnimi odnosi. Iz teh področij pripravlja tudi doktorat.

Njen moto je “sočutno, diskretno, varno”.

Prizadeva si za zakonsko ureditev psihoterapije, ki bi morala biti dostopna vsem. Znotraj Kolegija Fakultet (SFU, FUDŠ in Teološke fakultete) sodeluje s številnimi psihoterapevti.

Alen Žnura

Mogoče vam bo všeč