Foto Vane
LokalnoV fokusuzanimivo

Ilegalne migracije-kar med bloki sredi Celja!?

Včeraj v dopoldanskih  urah sta dva občana Celja poklicala na PU Celje in povedala da sta
opazila  štiri  moške,  za  katere  sta posumila, da bi lahko bili ilegalni migranti.  Kmalu  po  klicu so policisti na Brodarjevi ulici v Celju izsledili štiri državljane Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Po opravljenih postopkih so vsi zaprosili za mednarodno zaščito.

Kaj to pomeni?

Ali je popolnoma odpovedal nadzor na meji ali so obmejni organi in organi v sestavi popolnoma odpovedali, so ravnodušni in nezainteresirani ali pa namerno zaradi nestrinjanja z politiko v zvezi z vprašanji ali so enostavno zasičeni in preobremenjeni z nalogami, ki jih opravljajo znotraj svojega delokroga. To ni stvar izbire in naklonjenosti zaposlenih v organih v sestavi, da sami določajo prioritete in lastne imperative v svojem delovanju.

Varnost državljanov je in mora biti imperativ in pika. Ne sme se dogajati tisto kar se ne bi smelo niti začeti. To je alarm najvišje varnostne stopnje in ogroženosti le te. O primarni varnosti ni treba izgubljati besed.

Če se komu zdi to »nič kaj posebnega«, je v hudi zmoti. Danes med bloki, jutri v parku , pojutrišnjem na stopnicah bloka. Do vstopa v zasebne prostore pa ni daleč. Kje pa je nedotakljivost lastnine, zasebnosti in varnosti življenja samega?

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno