LokalnoSlovenijaV fokusu

Humanost in pravočasnost rešujeta življenje-Velenjski policist s hitrim nudenjem pomoči rešil življenje občanu

Poročanje o takšnih in v takšnih situacijah dobro dene in rešujejo nekaj najsvetejšega, to je življenje. Tako je bilo v tem primeru. Kot poročajo iz PU Celje, so velenjski  policisti  bili  včeraj  okoli  desetih dopoldne obveščeni o pogrešanem  60-letnem  občanu.  Takoj  po obvestilu so začeli z iskanjem. V iskalni  akciji  so  poleg  velenjskih  policistov  sodelovali še policisti Postaje prometne policije Celje ter vodnika službenih psov.

Policist  Policijske  postaje  Velenje je, kot poročajo, pri pregledovanju gozdne poti, na vzpetini proti cerkvi Sv. Jakoba, zaznal zdrs s poti, v previsno steno in v prepadu  opazil negibnega moškega.  Policist, ki se na srečo v prostem času ukvarja  s  športnim  plezanjem,  se je po  steni spustil do moškega. Ko je prišel do njega je videl, da gre za pogrešanega, ki je bil v izjemno slabem stanju.  Zaradi  večje  rane  na  zapestju  je  namreč  izgubil mnogo krvi. Policist  je  nemudoma  slekel  del  svoje uniforme ter s pomočjo palice in uniforme  naredil  kompresijsko  obvezo in s tem preprečil nadaljnjo izgubo krvi,  moškemu  je  preverjal srčni utrip, ki je bil  izjemno šibak in ga s pogovorom  ohranjal  pri  zavesti  do  prihoda  reševalcev,  ki  jih  je do poškodovanega  usmeril drugi policist, ki je sodeloval v iskanju.

Slika je simbolična

Reševalca in  policista  sta poškodovanega  po težko dostopnem terenu odnesla najprej
do gasilcev, ki so prav tako prišli na kraj, nato pa so ga s skupnimi močmi odnesli  do  reševalnega  vozila. Glede na to, da je 60-letni občan izgubil veliko krvi, mu je policist s srčnim, požrtvovalnim in hrabrim dejanjem ter s strokovnim nudenjem pomoči  rešil življenje.

»Na ravnanje policista smo izjemno ponosni, menijo pri policiji. Verjetno ta občutek in hvaležnost lahko delijo tudi vsi cenijo dobra, pravočasna in humana početja.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno