Foto: Mitja Lorenčič
LokalnoTurizem

Hostel Pekarna postal kolesarjem prijazen ponudnik nastanitev

Hostel Pekarna je uspešno pridobil naziv »kolesarjem prijazni ponudnik nastanitev«, ki ga na osnovi mednarodno uveljavljenih standardov podeljuje gospodarsko interesno Združenje za pohodništvo in kolesarjenje. S pridobitvijo kar štirih »koles« se HOP tako odslej uvršča med kakovostnejše ponudnike nastanitev za domače in tuje kolesarje.

Foto: Mitja Lorenčič

V hostlu Pekarna, ki je del mreže Popotniškega združenja Slovenije, kljub zaprtju zaradi epidemije ne počivajo, temveč pridno izpopolnjujejo njihovo turistično ponudbo in z letošnjim letom širijo visok standard gostoljubja tudi na področje kolesarstva in pohodništva. S pridobitvijo kar štirih od maksimalno petih »koles« na lestvici kolesarskih trženjskih standardov (KTS) s strani Združenja za pohodništvo in kolesarjenje bodo odslej še bolje nagovarjali domače in tuje kolesarje, ki bodo v Hostlu Pekarna našli vse kar potrebujejo za mobilno odkrivanje naravnih lepot Slovenije.

Za pridobitev naziva so v hostlu uredili novo in varno kolesarnico za vse, ki s kolesi k njim že pripotujejo kot tudi za ostale goste, ki imajo pri njih možnost izposoje kolesa – ponudbo slednjih so v sodelovanju z Mariborsko kolesarsko mrežo tudi dodatno razširili tako za odrasle kot za otroke. Zagotovili so kakovostna stojala za kolesa, osnovno orodje in maziva za popravila ter možnost izposoje kolesarskih čelad in otroškega sedeža z naslonjalom. Predvsem pa so za kolesarje pripravili informacijske table in mape z vsemi pomembnimi in praktičnimi informacijami: pregled kolesarskih poti, kolesarjem prijaznih restavracij, informacije o kolesarskih servisih in drugo, gostom pa bodo odslej ponujali tudi veliko promocijskega gradiva povezanega s kolesarstvom, kot so kolesarske poti, brezplačni kolesarski zemljevidi, paketi aktivnosti in podobno.

Foto: Mitja Lorenčič

Pridobljen naziv ni samo odlična popotnica v času, ko nestrpno čakajo na ponovno odprtje nastanitvenih obratov po vsej Sloveniji, temveč tudi pomembna potrditev kakovostnega dela HOP-a, ki ga nameravajo v prihodnje še dodatno širiti. Njihov pogled je že usmerjen v pridobitev naziva pohodnikom prijaznega ponudnika nastanitev, ob tem pa v letošnjem letu že aktivno pripravljajo tudi številne druge novosti in izboljšave.

Video: Maja Stoporko, receptorka Hostel Pekarna ( po telefonu )

Vir: MKC Maribor, Hostel Pekarna

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno