LokalnoSlovenija

Gradnja Doma za starejše občane v Slivnici je v polnem teku

Župan občine Hoče – Slivnica dr. Marko Soršak je prepričan, da je za kraj to odlična pridobitev. Po dolgoletnem vztrajanju občinske uprave ter dogovori z deležniki, ki se ukvarjajo s starostniki so sestavili memorandum katerega so naslovili na vlado, ta pa je tudi razpisala koncesije.

Investitor, družba SeneCura Central SI pričakuje, da bodo operativno dovoljenje za dom dobili predvidoma proti koncu letošnjega poletja. Vrednost gradbenih del je okrog 8 milijonov evrov. Z opremo, zemljiščem in ostalimi stroški bo končna investicija v ta dom znašala nekaj več kot 11 milijonov evrov.

 

Dom, ki ga sestavljata pritličje in še dve nadstropji, bo skupaj lahko sprejel 150 stanovalcev in bo imel tudi oddelek za demenco. V pritličju, od koder bo možen tudi izhod na vrt, bosta dva oddelka demence s skupaj 24 enoposteljnimi sobami. V prvem nadstropju prav tako dva oddelka demence in dva klasična oddelka. Skupaj bo tako v prvem nadstropju 59 enoposteljnih sob in 2 dvoposteljni sobi. V drugem nadstropju se bodo nahajali štirje klasični oddelki, ki bodo imeli 59 enoposteljnih sob in 2 dvoposteljni sobi. Celoten dom bo tako predvidoma imel skupaj 142 enoposteljnih in 4 dvoposteljne sobe.

 

Zainteresirani stanovalci že lahko oddajo povpraševanje in vloge za sprejem v dom na elektronski naslov: [email protected] ali po navadni pošti: SeneCura doo, Prisojna cesta 4a, 9252 Radenci ( Za SeneCura Hoče – Slivnica).

Z zaposlovanjem potrebnega kadra v domu Hoče – Slivnica pa bodo pričeli predvidoma oktobra ali novembra 2021, pri čemer bodo potrebovali okoli 70 ljudi različnih profilov iz zdravstvene nege, socialne in osnovne oskrbe.

Video izjava: dr. Marko Soršak, župan občine Hoče – Slivnica

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno