LokalnoŠportV fokusu

Gogijevo igrišče počasi dobiva novo podobo

V sodelovanju s Fundacijo Goran Dragić in Mestno občino Maribor je v polnem teku obnova košarkarskega igrišča na Taboru. Spomnimo, gre za projekt #podamdaigram. V sklopu le tega se je začelo urejanje prvega pametnega igrišča v vzhodni Sloveniji, ki ga bo predvidoma v juliju otvoril zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance in član NBA-ekipe Miami Heat Goran Dragić. Preverili smo kako napreduje obnova. Prvi obrisi igrišča so že vidni.

Direktor Fundacije Goran Dragić, Nenad Kalamanda je zadovoljen z napredkom obnove igrišča: “Stroji že veselo brnijo in počasi se groba dela bližajo h koncu. Sledila bo priprava in montaža športne podlage ter ostala zaključna dela, ki bodo predvideno končana v začetku julija. Ker pa govorimo o pametnem košarkarskem igrišču, pa lahko povem, da intenzivno delamo tudi na aplikaciji, ki bo vsem uporabnikom Gogijevega igrišča omogočila tisto pravo izkušnjo, ki jo bo samo igrišče v povezavi z aplikacijo ponujalo.”

Veseli dejstvo, da bo Maribor kmalu ponovno malo bolj košarkarsko obarvan. Vodja poslovnih programov Športne agencije Proelium, Damir Battisti: “Na igrišču, ki ima v Mariboru veliko tradicijo, kjer se je igrala in se igra vrhunska košarka, se končno odvija renovacija. Prvi obrisi, kako bo vse skupaj izgledalo, pa so že vidni. Skupaj s Fundacijo Goran Dragić in Mestno občino Maribor lahko oznanimo, da bomo konec julija otvorili prvo pametno igrišče v tem delu Slovenije. Veseli smo, da dela dobro napredujejo. Veseli smo, da se v mestu čuti to veliko pričakovanje, tako košarkarskih navdušencev kot širše javnosti. Prejemamo veliko sporočil in konec koncev je prisotno neko nestrpno pričakovanje vseh, ki komaj čakajo, da se igrišče otvori. Radi bi, da se otroci ponovno družijo na igriščih. Pametno igrišče, ki ga bomo odprli z Goranom Dragićem, bo zagotovo velika pridobitev za celotno mesto in širšo okolico.”

Battisti je ob tem vesel pomoči vseh tistih, ki sodelujejo pri projektu. “Moramo povedati, da je Mestna občina Maribor tukaj odigrala veliko vlogo. Seveda se v imenu Fundacije Goran Dragić zahvaljujemo vsem, ki nam pri tem pomagajo in vsem tistim, ki se bodo pri tem projektu do otvoritve še priključili našemu skupnemu projektu. Mislim, da nas v prihodnje na tem igrišču čakajo odlične vsebine in verjamem, da bomo skupaj z mestom znali ustvarjati dobro platformo za ta šport. V prihodnje pričakujemo veliko angažiranost otrok, ekip 3×3 ter udejstvovanj različnih generacij. Želimo si, da bi v prihodnje to igrišče ostalo živo. Želimo si, da bi s skupnimi interesi in različnimi vsebinami negovali to igrišče tudi v prihodnje.”

Vir: PROELIUM

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno