EvropaPolitika

Franc Kangler se je na obisku Severne Makedonije pozanimal tudi o migrantskih tokovih !

Franc Kangler se mudi na dvodnevnem obisku Severne Makedonije, kjer se je srečal z ministrom za notranje zadeve Oliverom Spasovskim. Kako je potekalo srečanje je zapisal tudi na svojem facebook profilu.

“Mudim se na dvodnevnem obisku v Severni Makedoniji. Srečal sem se z ministrom za notranje zadeve Oliverom Spasovskim. Spregovorila sva o medsebojnem sodelovanju med državama. Povabil sem ga na neformalno srečanje Proces Brdo, ki bo 9. in 10. junija v Portorožu. Minister Spasovski je povabilo z veseljem sprejel.”

V nadajevanju sem se srečal tudi s slovenskim veleposlanikom v Severni Makedoniji, gospodom Milanom Predanom. Govorila sva o aktivnostih Slovenije v času predsedovanja in diplmacije na območju kjer je največ migracijskih tokov.

Delegacija se je odpravila tudi na mednarodni mejni prehod Bogorodica, na makedonsko – grški meji. Tam smo se srečali tudi s šestimi slovenskimi policisti.

Sledil še je pogovor z direktorjem makedonske policije, Sashom Tasevskim in državno sekretarko, Magdaleno Nestorovsko. Vsi so izpostavili dobro sodelovanje med obema policijama in izrazili željo po vzpostavitvi točk PCC sistema. Obe strani si tudi prizadevata za podpis sporazuma o sodelovanju na področju boja proti trgovini z ljudmi.

vir: Franc Kangler – posts

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa