Foto: Facebook
LokalnotehnologijaV fokusu

FOTO: Mariborsko nebo ponovno krasijo edinstveni Flying Bullsi

Od danes do konca tedna bodo na nebu nad mariborskim letališčem ponovno hrumeli letalski motorji, saj bodo tam trenirale letalske posadke skupine The Flying Bulls. Gre za ekipo vrhunskih pilotov in njihovih pomočnikov, ki upravljajo, kot poroča STA, floto 13 zrakoplovov iz različnih obdobij letalske zgodovine. Skupina je bogatejša za P51 Mustang iz časa druge svetovne vojne.

Nad mariborskim nebom bo med drugim mogoče opazovati tudi trenažno dvokrilno letalo Boeing PT 17 Stearman, reaktivno letalo Alpha Jet, helikopterje Bo-105, ki so primerni za vrtoglave akrobacije, ter pravkar obnovljeni Bell TAH1F Cobra.

Foto: Facebook

Videti jih je mogoče tudi na tekmah formule 1 in Moto GP

Dom posadke je Hangar 7 na salzburškem letališču, sicer pa je redno gostujejo na velikih letalskih in drugih prireditvah. V Sloveniji so med drugim že nastopili v okviru dodatnega programa ob smučarskih poletih v Planici, takrat s helikopterskimi akrobacijami, videti jih je mogoče tudi na tekmah formule 1 in Moto GP.

Foto: Facebook

Vadili bodo vsak dan med 9. in 17. uro

Med piloti bo tudi Felix Baumgartner, letalec in padalec, ki je leta 2012 skočil iz balona na višini 38.969 metrov ter v prostem padu kot prvi človek brez pomoči motorja prebil zvočni zid in podrl še nekaj rekordov.

Vsi piloti sicer poleg letov z letali Flying Bulls flote opravljajo tudi redne službe, med drugim kot piloti potniških letal, Red Bullovih poslovnih letal, vojaških letal in kot Airbusovi testni piloti.

Foto: Facebook

Letalci bodo te dni vadili vsak dan med 9. in 17. uro. Zaradi epidemioloških razmer sicer za zaprtimi vrati Letališča Edvarda Rusjana, a na odprtem nebu.

(uredništvo)

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno