Slika: politikis
Dogodki in prireditveIntervjuKulturaPolitikaSlovenijaVolitve

Erjavčeva napoved “nezaupnica do novega leta” je padla. Kaj zdaj?

Pri odločitvi sveta SMC, da ne podpira izvolitve predsednika DeSUS Karla Erjavca za mandatarja, po besedah slednjega ne gre za vprašanje podpore mandatarju, pač pa za vprašanje podpore politiki aktualne vlade. Kot je dejal Erjavec, bodo v KUL konstruktivno nezaupnico zagotovo vložili, saj računajo, da se jim bodo nekateri poslanci SMC pridružili.

Erjavec je v izjavi za TV Slovenija in POP TV ocenil, da se SMC ne odloča o tem, kdo bo mandatar, ampak o tem, kakšno politiko zagovarja. Po sedmih urah razprave na svetu stranke je pričakoval, da se bodo vendarle izrekli o tem, ali podpirajo politiko, ki je “usmerjena v destrukcijo, denormalizacijo države”, ali pa se pridružijo političnim silam, ki “želijo normalno državo, v kateri se spoštuje ustavni red”. Prikladen izgovor za zakrivanje lastne neverodostojnosti in nekompetentnosti, v smislu, ne gre zame, za idejo gre.

Spomnil je na sredino novinarsko konferenco računskega sodišča in na opozorila njegovega predsednika Tomaža Vesela, da se “podirajo temelji naše države”. Erjavec je izpostavil tudi vprašanje svobode medijev pod aktualno vlado in v tem kontekstu vprašanje financiranja Slovenske tiskovne agencije. Prav tako vlada po njegovi oceni ne obvladuje epidemioloških razmer. Erjavec seveda ni spomnil na Veselovo honorarno delo za FIFO in na destruktivno vedenje KUL – a skozi vse leto.

Aleš Ernecl

Mogoče vam bo všeč