Še en "Trumpist", ki to ni, razkrit
IntervjuKulturaPolitikaSvetV fokusuVideoVolitvezanimivo

[Ekskluzivno](video) Je dovolj indicev, da je bil t.i. vdor v Kapitol malevolentno načrtovan?

O tem, da so bili neredi in t.i. vdor v Kapitol inscenirani, so pisali že prenekateri mediji. Toda redki pišejo o tem, kako. Moja hipoteza, z ozirom na razpoložljivo evidenco, je tale: Med privržence Donalda Trumpa, resda naivne, so se prikradli bolj ali manj subtilno zakriti “hujskači”, za katere je v bistvu vseeno, kako jih imenujemo, Antifovci, BLM – jevci, služabniki globoke države, služabniki oligarhov…To so ljudje, ki so delovali v službi sramotenja trumpizma, kar so demokrati zlorabili za nezaupnico Donaldu Trumpu.

Prve novice ob domnevnem vdoru v Kapitol so prikazovale tudi čudake v nekakšnih kostumih. Dve glavni maski sta doslej že bili razkriti. Enemu naj bi bilo ime Aaron Mostofsky in naj bi bil sin prominentnega ortodoksnega Juda iz Brooklyna, ki je bil januarja izvoljen za sodnika.

Iz njegovih izjav gre rebrati poskus smešenja Trumpovih privržencev z impersonacijo čudaškega Trumpovega privrženca in hiperbolizacijo retorike Trumpovih privržencev.

Drugi je bil razkrinkan kot Jake Chansley, zanimivo, prav tako judovskega porekla, s tetovirano Davidovo zvezdo na nogi. Mnogi bi rekli, da to ni nič čudnega, saj se je Trump sprofiliral kot resnični prijatelj Izraelcev, toda kot tudi vemo, demokrate voli veliko Judov, ki do Izraela ne gojijo prevelikih simpatij – izhajajoč iz svojih anarhističnih inklinacij. Precej jasno je, da gre za “igralca”, namenjena smešenju trumpizma ali trumpistov.

Tretji je ključen, evidentiran kot član BLM, ki je v Kaitol vstoil skupaj z novinarko CNN – a, red tem pa je bil posnet, kako hujska, naj ljudje vstopijo v Kapitol.

Vse to je dovolj, da indično presodimo, da bi lahko šlo za malevolentni načrt, dokončni odgovor a bi seveda lahko dal le neodvisni preiskovalec. Ga Amerika in ljudje, iščoči resnico – imamo?

Aleš Ernecl

Mogoče vam bo všeč

Več v:Intervju