Dogodki in prireditveEvropaGospodarstvoIntervjuKulturaLokalnoPolitikaSlovenijaSvetVideo

[Ekskluzivno]Dr. Igor Masten na kanalu Aleša Ernecla: “Blog Jožeta P. Damijana je včasih nslužil izmenjavi mnenj strokovnjakov, danes služi njegovemu podtikanju slamnatih mož!”

Včeraj je na kanalu našega Aleša Ernecla kot gost nastopil eminentni slovenski ekonomist, Dr. Igor Masten. Dr. Masten je redni predavatelj na ljubljanski ekonomski fakulteti, v zadnjih tednih pa je zaslovel tudi med tistimi, ki ga prej niso poznali, ker je v nekaj tvitih tako rekoč uničil politično kariero Jožeta P. Damijana, ki so ga v dnevu, dveh po tem pričeli menjavati s Karlom Erjavcem.

Z Alešem sta spregovorila o ekonmiji kot o vedi, o presečiščih med ekonomijo in politiko, o debatah med akademiki, o keynesianstvu in neoklasični ekonomski šoli, o desnici in levici, o vzrokih za gospodarsko krizo leta 2008, o monetarizmu, reguliranju monetarnih trgov, vpletanju države v gosodarstvo, liberalizmu, o njegovih tvitih, računskem sodišču in – Jožetu P. Damijanu.

V nadaljevanju si lahko pogledate njegove slavne tvite, s katerimi je s kritičnim skalpelom razbil predlog likvidnostne sheme, ki ga je za KUL kot “strokovnjak” in kandidat za “tehničnega mandatarja” spisal Jože P. Damijan, nato pa še posnetek celotnega intervjuja.

Luka Simonič

Mogoče vam bo všeč