Ljubljana, DZ. Zacetek oktobrske seje DZ s poslanskimi vprasanji predsedniku vlade Janezu Jansi in ministrski ekipi. Predsednik vlade Janez Jansa.
GospodarstvoKulturaLokalnoPolitikaSlovenijaV fokusu

[Ekskluzivno] Janša “zaključil” Pikala

Nekdanji minister za šolstvo, Jernej Pikalo, se še kar trudi prikazovati trenutno vlado kot nekoga, ki dela nepopravljivo škodo otrokom, to pa počne s katastrofično retoriko in hiperbolizacijo stanja. Predsednik vlade ga je na Twitterju zato izvrstno “zaključil”.

Twitter je, navkljub temu, da se mu zaradi svoje cenzure, naperjene proti desničarjem, obeta resen egzodus zadnje omenjenih, kljub vsemu še vedno polje najbolj vibrantnih razprav, tudi med top politiki.

Ena takih razprav, ki sicer ni bila razprava v polnem pomenu besede, ker je eden, po domače, jamral, drugi pa ga je zaključil in izpostavil njegovo svetohlinstvo, je bila med predsednikom vlade, Janezom Janšo – in nekdanjim ministrom za šolstvo, Jernejem Pikalom.

Pikalo je tvitinil, da so otroci doma že več kot 80 dni, brez podpore, njihove stiske in primanjkljaji v nebo vpijoči. PV pa da se krega z mediji kdo je kaj rekel in razpravlja o nekih imaginarnih modelih, brez realizacije. Nesposobnost razmišljanja in ukrepanja naj bi po Pikalovo pripeljali do tragedije.

Premier mu je duhovito odvrnil v retvitu in “odložil mikrofon”, ko je tvitnil, da je res žalostno, da so otrociJerneja Pikala že več kot 80 dni brez podpore in v stiski. Duhovito se je vprašal, kaj počne center za socialno delo in ali bo potreben odvzem. Dodal je, da njegova dva osnovnošolca pridno vsak dan delata šolo na daljavo, z vso podporo in da se zahvaljuje učiteljicam. Zaključil je, da imata stisko šele, ko morata z računalnika.Temu se v ameriškem slengu reče “mic drop”.

Aleš Ernecl

Mogoče vam bo všeč