Donald Trump (Foto skice: Facebook)
IntervjuPolitikaSvetV fokusu

[Ekskluzivno] Izjemno ganljiv zapis o odhajajočem Donaldu Trumpu na družbenem omrežju Facebook

Na Facebooku smo zasledili ganljiv, a kljub vsemu trezen in izjemno informativen zapis o Donaldu Trumpu, ki ga je napisal Luka Gojkošek. V nadaljevanju ga citiramo v celoti.

V slovo predsedniku Trumpu …
Veliko je obljubljal. Drzne stvari je obljubljal. Njegove besede so bile ostre, ustaljene strukture so bile napadane, nasprotniki ogorčeni in razgaljeni, podporniki navdušeni in opogumljeni.
Leta 2016 mu je 63 milijonov Američanov zaupalo svoj glas in postal je predsednik.
Veliko je delal. Drzne stvari je počel. Njegove poteze so bile ostre, ustaljene strukture so bile napadene, nasprotniki ogorčeni in razgaljeni, podporniki navdušeni in opogumljeni. Delal je to, kar je obljubil.
Leta 2020 mu je 74 milijonov Američanov zaupalo svoj glas. 11 milijonov več kot pred štirimi leti. Kako je ob vsem, kar nam konstantno servirajo mediji, to sploh mogoče?
Začel ni nobene vojne. V domovino je vrnil več tisoč vojakov z družinami. Rešil je življenja sam Bog ve koliko nerojenim otrokom, s tem ko je od državnih financ odlepil organizacije za promocijo umetnega splava. Postavil je 727 km zidu na južni meji in poostril mejni nadzor. Uredil je sistem legalnega priseljevanja in normaliziral delovne pogoje tako za domačine kot za priseljence. Dosegel je zgodovinsko nizko stopnjo brezposelnosti. Na mednarodni ravni je vlekel unikatne poteze; “America first” politika ni vplivala samo na Združene države, temveč je ustavila globalizem. Okrepila so se lokalna gospodarstva, vzpostavile so se nove meddržavne politične zveze, zbudila se je narodna zavest. Politika je bila marsikje ukradena politikantom, politična korektnost je klonila pod pritiski ljudstva. Po svetu je zavladala panika, mediji so šli v vojno, levokrilne organizacije in politične stranke so napele vse moči, posamezniki so hiteli etiketirati vse konservativno misleče ljudi s fašisti. Svet je bil močno razdeljen že prej, toda na krilih globalizma je ena stran dominirala in druga molčala. Trump pa je konservativno stran opogumil, da se je jasno in odločno postavila zase.
Ob naraščajočem številu podpornikov doma in po svetu pa se je okrepil tudi srd tistih, ki alternativne politike ne prebavljajo. 95 % medijev se je postavilo v ostro držo proti Trumpu. Če danes googlate dosežke Trumpove vlade, jih boste težko našli. Na spletni strani Bele hiše so seznam izbrisali, wikipedijo upravljajo levičarji, vse ostale zadetke pa regulira googlov filter, ki poskrbi, da pri vrhu pristanejo samo “pravi” članki. Družabna omrežja so Trumpa in njegove najvplivnejše privržence blokirala in vse je nared za to, da se Trumpov mandat v zgodovino zapiše kot nekaj najbolj groznega, kar se nikdar več ne sme ponoviti.
Kogar zanimajo vsi dosežki Trumpove vladavine, jih boste našli zbrane na spletni strani www.magapill.com, a to ni bistveno. Namen cenzure je prisilno zaustaviti zagon konservativne politike po vsem svetu, to pa se tiče vsakega izmed nas. Različna mnenja moramo soočati, ne pa jih kriminalizirati. Do kakšnih grozodejstev pripelje cenzura svobode govora, nam je zgodovina že dovoljkrat pokazala, zato se nikoli ne bojte postaviti za svoje mnenje!
MAGA mandat se je po štirih letih zaključil. Ali je Trump delal tudi napake? Seveda jih je. Kdor dela, dela napake. Kaj so bile napake in kaj ne, je konec koncev vprašanje osebnega pogleda vsakega kritika. Dve stvari sta gotovi: če se strinjate s čisto vsemi Trumpovimi potezami, nimate hrbtenice, in če ste proti čisto vsem Trumpovim potezam, tudi nimate hrbtenice.
Za progresivce trepet in nočna mora, za konservativce vir upanja in optimizma, za malega človeka pa vladar, ki je v prvi vrsti poskrbel za mir in blaginjo. Eno o Trumpu je zgodovinsko neizpodbitno: bil je velik lider.” (Luka Gojkošek)
Aleš Ernecl

Mogoče vam bo všeč

Več v:Intervju