Karl Erjavec
GospodarstvoIntervjuKulturaPolitikaSlovenijaV fokusuVolitvezanimivo

[Ekskluzivno] Erjavec kot novo dno tranzicijske levice

Ne me narobe razumeti. Ne trdim, da je Drnovšek v 90 – ih bil kaj veliko koristnejši in učinkovitejši politik kot so danes člani KUL – a na čelu z Desusovim Erjavcem. Toda Drnovšek, ljudje, je vsaj imel “stil”, ki je ustvarjal vtis relativno visokih standardov. Težko verjamem, da si je nek normalni levičar v časih Drnovška predstavljal, na kako vseslošno nizek nivo bodo padle “karte” osrednje levice.

Spomnimo, vse se je pričelo z epidemijo in metanjem puške v koruzo s strani Marjana Šarca. Šarec je razpustil vlado v najtežjih trenutkih in pustil prazna skladišča opreme in naslednjo vlado brez načrta, kako glede epidemije naprej.

Vlado, ki se je morala spopasti s takšnimi okoliščinami, so Šarec, Fajon, Mesec in falanga napadli z vsemi topovi še pred 100. dnevi. Nenehni protesti, klasično brezvsebinsko nabijanje o diktaturi in fašizmu. Kot vsakič, ko je na oblasti Janez Janša, ker se mnogim zdi, da bodo izgubili privilegije, ko spregovorijo javnosti pa jim pravijo pravice. Dobiti državni denar ni pravica, je privilegij, najsi jo mednarodni globalistični pravniki še tako maskirajo v ravno – formalno izrazoslovje “pozitivnih pravic”.

Nadaljevalo se je s podporo covid skeptikom in nasilnim protestom, čeprav so kasneje to zanikali, kulminiralo pa v stvarjenju t.i. KUL alternative, katere kandidat bi sprva moral biti Jože P. Damijan. JPD je bil prvi, ki se je bahal s 46 glasovi za nezaupnico, čeprav jih nikoli ni imel, naposled pa ga je kot tehničnega mandatarja posravil Dr. Igor Masten, ko je pokazal luknje v programu, ki ga je JPD napisal.

Ko je s tem odstranil “patino” stroke z JD – ja, ki tako ni mogel več verodostojno igrati kandidata za tehničnega mandatarja, se je tranzicijska levica odločila za novo dno. Iz naftalina so potegnili neizvoljenega in neizvoljivega Karla Erjavca in ga predstavili kot novega kandidata za mandatarja. Ta je nadaljeval z retoriko “imamo 46 glasov”, iz katere je potem nastala “imamo 43 glasov” – in končala kot “imako 42 glasov”. Ko Erjavec niti vseh svojih poslancev iz Desusa ni mogel zviti.

Nezaupnica je vložena, analizo le te pa si lahko ogledate danes v oddaji Aleša Ernecla, kjer gosti še niso povsem znani, takoj ko pa bodo, jih bomo objavili in najavili oddajo z linkom.

Aleš Ernecl

 

 

Mogoče vam bo všeč