Foto: Facebook
SlovenijaŠportV fokusu

Drevi bo znan nogometni pokalni prvak

Ekipi ljubljanske Olimpije in Celja se bosta drevi ob 20.45 v Kopru merili v finalu pokala Pivovarne Union. V obeh taborih si želijo lovorike, ki bo za odtenek pomembnejša za Celjane, saj je to njihova edina možnost za nastope v evropskih tekmovanjih.

Ekipi sta se v prvenstvu nazadnje srečali pred dobrim tednom

Zasedba iz mesta grofov se je desetič prebila v veliki finale slovenskega pokala, ki ga je doslej osvojila le v sezoni 2004/05. Na nasprotni strani ji bo na finalni tekmi stala ljubljanska Olimpija, zmagovalka tega tekmovanja v sezonah 1992/93, 1995/96, 1999/2000, 2002/03, 2017/18 in 2018/19. Ekipi sta se v prvenstvu nazadnje srečali pred dobrim tednom, takrat so Celjani doma zmagali kar s 4:0. Sicer pa so se preostali trije prvenstveni obračuni končali z dvema zmagama Olimpije in remijem.

Precej boljše predstave kažejo Celjani

Celjani pod vodstvom Agrona Šalje kažejo tudi precej boljše predstave kot večji del sezone, v zadnjih šestih krogih državnega prvenstva so bili najboljša ekipa s petimi zmagami in le enim porazom. Drugače je z Olimpijo, ki ima nekaj težav s poškodbami, z dvema točkama z zadnjih šestih tekem je bila druga najslabša ekipa zadnjega dela prvenstva. Tekmo bodo sicer sodili Dragoslav Perić, Robert Vukan in Tomaž Klančnik.

Danes tudi tekma za ženski pokal

Že ob 15. uri se bosta prav tako v Kopru za ženski pokal merili najboljši ekipi državnega prvenstva Nona Pomurje Beltinci, ki je znova državni prvak, in Olimpija. V soboto je v zadnjem prvenstvenem krogu slednja premagala Pomurke.

(uredništvo)

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija