Lokalno

dr. Daniel Grabar uradno postal novi direktor Splošne bolnišnice Murska Sobota

Vlada Republike Slovenije je na včerajšnji seji soglašala z imenovanjem dr. Daniela Grabarja za direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota za mandatno dobo štirih let.

dr. Danijel Grabar je v telefonskem pogovoru omenil, da se bolnišnica sooča z epidemiološko sliko, katera se sicer slabša, vendar je ta ustanova že v preteklosti dokazala, da je zelo prilagodljiva in uspešna.

Novi direktor je pojasnil, da bo na podlagi izkušenj iz časa epidemije potreben premik v smeri še odločnejše osredotočenosti na paciente za zagotavljanje potreb, obvladovanje čakalnih dob ter zagotavljanje nepogrešljivih storitev in novosti pri zdravljenju.

Po besedah Grabarja bodo med zaposlenimi izgrajevali pripadnost bolnišnici ne le na podlagi dosežkov med epidemijo, ampak tudi z doslednejšim zagotavljanjem profesionalnih odnosov, izboljšanjem komuniciranja in iskanjem rešitev za spodbudno okolje vsem zaposlenim. Prizadevanjem za izboljšanje kakovosti in varnosti bodo dali več sistematičnosti s širšim vključevanjem zaposlenih in poglabljanjem znanj. Krepili bodo znanstveno-raziskovalne in pedagoške dejavnosti v bolnišnici z nadaljnjo usmerjenostjo v zagotavljanje finančnih virov in krepitev strokovne prisotnosti v regiji.

Stanje Covid pacientov je v tej bolnišnici trenutno pod 50. Problematično pa je stanje na oddelku za intenzivno zdravljenje. Po besedah dr. Grabarja je še bolj zaskrbljujoče dejstvo, da se v intenzivni zdravstveni oskrbi pojavlja vse več pacientov mlajših od 50 let. Za te paciente še ni potrditve, da bi bili nekako povezani s posledicami okužbe z novim korona virusom. Vendar že sam podatek o starosti le teh vzbuja skrb, katero bo ta največja bolnišnica v Pomurju polagala še večjo skrb na svoje paciente.

Vir: SB Murska Sobota, Odnosi z javnostjo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno