PolitikaSlovenijaVideo

[Novo upanje za podeželje?] Dr. Aleksandra Pivec na čelu novo ustanovljene politične stranke imenovane Naša dežela

Na pobudo nekdanje predsednice DeSUS-a dr. Aleksandre Pivec ter njenimi enako mislečimi člani je bila na današnjem digitalnem ustanovnem kongresu ustanovljena nova politična stranka z nazivom Naša dežela. Za predsednico stranke je bila izbrana Pivčeva, ki napoveduje politiko, ki temelji na povezovanju, dialogu, sodelovanju in višanju ravni politične kulture v Sloveniji.

Ustanovni kongres je potekal prek videokonference z neposrednim prenosom na spletu. Odločitve so sprejemali z glasovanjem delegatov na daljavo z 21 lokacij po državi pod vodstvom predsednika delovnega predsedstva Danila Burnača, nekdanjega direktorja Mariborskega vodovoda.

Kdo od medijsko prepoznavnih članov poleg Pivčeve stoji za novo stranko?

Na ustanovnem kongresu je bilo prisotnih 173 od skupno 210 povabljenih delegatov. Med videnimi so bili nekdanja podpredsednica DeSUS-a Anita Manfreda, nekdanji uradni govorec DeSUS-a Janez Ujčič, mariborski občinski svetnik Miha Recek in direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec.

Vrednote te novo ustanovljene stranke niso ideološko obarvane

V stranki Naša dežela so ob ustanovitvi poudarili, da bodo delovali kot razvojno socialna stranka. Ob tem so zavrnili navedbe, da bi bili satelit katere od že uveljavljenih političnih strank in poudarili, da se bodo o sodelovanju z drugimi strankami pogovarjali po volitvah.

Avtor: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika