FOTO: Mario Stihl
SlovenijaŠportV fokusu

Dirka po Sloveniji – druga etapa: Tadej Pogačar danes po kraljevsko, zmagovalec druge etape – to sem jaz!

Po začetnem ogrevanju ali tipanju taktike nasprotnikov ali konkurence v prvi etapi je današnje dogajanje na dirki Po Sloveniji danes doživelo prvi pravi vrhunec v boju za skupno zmago ali jo je vsak nakazalo. Tadej Pogačar ( UAE Team Emirates) je zablestel in s solo napadom ali kot se temu reče po športno »pobegom« v zaključku druge, 147-kilometrske etape(po moje vsaj zadnjih 10 km) od Žalca do Celja prišel do etapne zmage in skupnega vodstva na dirki. On in Celjski Stari grad kjer je bil cilj etape, pa v slogu samega Gradu in pomenu zmagovalcev, pa vrhunsko, Celjsko, Knežje, kraljevsko, Slovensko.

Foto: Yann V .Tegov

Tako kot je v življenju borcev, športnikov in vseh ki se napajajo in motivirajo, sebe, svoje okolje, svoj narod in vse karkoli ve o športu kot je kolesarstvo. Individualna moč, fizična in notranja sestavljata enovitost, ki sliši na ime zmaga. Tudi sam Pogačar je kot sami meni, zadovoljen z svojim nastopom: “Dve leti tukaj nisem imel dobrih nog, letos pa sem se počutil izvrstno, zato sem napadel na vso moč. Ker mi je na vzponu uspelo priti do prednosti, sem bil lahko na spustu nekoliko previdnejši, po spustu pa spet s polnim plinom do cilja in izšlo se je.” To prednost ki jo je dobil ob spustu je obdržal do konca.

Pogačarju etapa in zelena majica, Celju pa priznanje za odlično organizacijo

Tadej Pogačar je nesporni vladar druge etape dirke s štartom v Žalcu in ciljem na Celjskem gradu nad Celjem. Ciljno črto je prečkal minuto in 22 sekund pred Matejem Mohoričem (Bahrain Victorious) in tako tudi zanesljivo prevzel vodstvo v skupnem seštevku dirke.

Foto: Yann V .Tegov

Na drugi etapi so v ospredje pričakovano stopili kolesarji, ki ciljajo na visoke uvrstitve v skupnem seštevku. Prav tako pričakovano se je etapa razpletla na vzponih na Svetino in Celjsko kočo ter nato na zaključnem vzponu na Celjski grad. Napad deveterice kolesarjev je bil že pred tem nevtraliziran po zaslugi močnega tempa ekipe UAE Team Emirates.
Napadel je ob pomoči svoji sotekmovalcev Ulissija in Majke, nato pa se znašel v ospredju sam in si do vrha priboril minuto prednosti. Sledil je dolg spust, na zaključnih dveh kilometrih pa je samo še potrdil veličastno zmago.

Foto: Mario Stihl

Celjanke in Celjani ob trasi so podprli in bodrili vse kolesarje, svojih še posebej in že sedaj se z lahkoto potrdi da smo se tudi letos izkazali kot odlični, gostoljubni in navdušeni in srčni gostitelji. Z domačo dvojno zmago je to še bolj začinjeno z zadovoljstvom in navdušenostjo in vznesenostjo. Smo lahko ponosni na to, nad odlično organizacijo in domačo zmago.

Foto: Yann V .Tegov

Tudi očesa( beri kamere, droni, helihopterji) so enkratno prikazali danes ta del Slovenije po kateri so vozili kolesarji na dirki po Sloveniji, da so vozili po čudovitih predelih in krajih vedno lepe , zelene in gostoljubne Slovenije, Danes je to bil trojna zmaga za Slovenijo: kolesarska, organizacijska, Celjska!

Foto: Yann V .Tegov

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija