FOTO: AGENCIJE
šolstvo in znanjeSvetzanimivoŽivljenje

Devetletna Mehičanka ima višji IQ kot Einstein

Adara Perez iz Mexico Cityja svojo inteligenco preizkuša že od svojega četrtega leta. Obiskuje predavanja o sistemih in industrijskem inženirstvu na dveh različnih mehiških univerzah. Svoje interese je usmerila na univerzo v Arizoni, kjer so ji ponudili prostor za študij astronomije, zdaj pa se zateka še k angleščini, da bo lahko uresničila svoje sanje.

Mimogrede, Adari je bila diagnosticirana z avtizmom, ko je bila stara tri leta, v osnovni šoli pa je doživljala nasilje, ker so drugi otroci mislili, da je “čudna”. Te nesrečne situacije so bile dejansko sprožilec za odkrivanje, koliko znanstvenega potenciala ima to dekle. Po besedah ​​njene matere Naleli Sanchez se je Adara igrala v hiši, ko so jo otroci zmerjali. Začeli so ji vpiti in govoriti grde reči.

Začeli so udarjati po hiši, nato mi je rekla, da ne želi več v šolo, padla je v depresijo – je povedala mama.

Vendar je bila ta interakcija tista, ki je pokazala, da je deklica genij. Po dogodkih v šoli jo je mama peljala na terapijo, tam pa je psihiater Adari priporočil, naj gre v center za oskrbo talentov, kjer so opravili različne teste inteligence. V vseh teh testih je dosegla oceno 162. Za primerjavo domnevajo, da sta jih Einstein in Hawking imela 160.

Deklica je končala srednjo šolo, ko je bila stara le osem let, zdaj pa diplomira na spletu. Poleg tega pa še piše knjigo.

Avaz-roto press

Mogoče vam bo všeč