koronavirusSvetV fokusuZdravje

Delta sev koronavirusa postala prevladujoča grožnja po vsem svetu

Delta različica koronavirusa je zdaj prevladujoč sev po vsem svetu, čemur je sledilo veliko umrlih med necepljenimi ljudmi po ZDA, so v petek sporočili ameriški uradniki, poroča Al Jazeera Balkans. Število novih okužb v ZDA se je v primerjavi s prejšnjim tednom povečalo za 70 odstotkov, število umrlih pa za 26 odstotkov.

Epidemija se je najbolj razširila v delih države z nizko stopnjo precepljenosti, je dejala direktorica Ameriškega centra za nadzor bolezni (CDC) in Rochelle Walensky, poroča Tanjug s sklicevanjem na Reuters. Sedemdnevno povprečno število dnevnih primerov je sedaj več kot 26.000, kar je več kot podvojitev junijske najnižje stopnje okoli 11.000 primerov, je dejal CDC.

“To postaja pandemija necepljenih,” je novinarjem dejal Walensky in dodal, da je 97 odstotkov ljudi, ki gredo v bolnišnice v ZDA s COVID-19, necepljenih.

Delta varianta, ki je bistveno bolj nalezljiva od prvotne COVID-19, so odkrili v približno 100 državah po svetu in je zdaj prevladujoča različica na svetu, je dejal ameriški strokovnjak za nalezljive bolezni Antony Fauchi. “Imamo opravka z grozljivo različico COVID-19,” je dejal Fauchi.

Vir: Avaz-roto press

Mogoče vam bo všeč