KulturaSlovenija

Delovanje kulturnih društev v času epidemije

Čas epidemije novega korona virusa je zaustavila vse dejavnosti, katere so vezane na množično druženje. Kulturno umetniška društva, katera svoje delovanje predstavljajo širšemu občinstvu so morala v lanskem letu svoje načrtovane dogodke odpovedati. Med prvim in drugim valom epidemije pa so se v preteklem letu nekateri dogodki z upoštevajočimi strogimi preventivnimi ukrepi za preprečevanje širjenja virusa vseeno izvedli.

V času, ko se aktivnosti javnega nastopanja ne izvajajo, so se v Kulturno umetniškemu društvu Jožeta Stupnika iz Svečine odločili, da bodo pripravili arhivske video posnetke svojih nastopov in jih ponudili v ogled na spletu. Njihova prepoznavna folklorna skupina Krnica iz Svečine namreč poseduje veliko video posnetkov svojih preteklih nastopov.

Prepoznavna pihalno glasbena zasedba iz občine Kungote imenovana Kungoška pleh muzika pa v času epidemije ni počivala. Digitalno informacijska tehnologija omogoča delovanje na daljavo kar so v njihovem orkestru to s pridom izkoristili ter posneli video.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Kultura