Foto: NIJZ
koronavirusLokalnoV fokusuZdravje

»Cepimo se. Le z zadostno precepljenostjo nam bo uspelo trajno zajeziti epidemijo. Za boljši in bolj zdrav jutri

Cepljenje je enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred korona-virusno boleznijo. Mestna občina Celje se pridružuje spodbudi Vlade Republike Slovenije in Nacionalnega instituta za javno zdravje, da naj se cepi čim več prebivalk in prebivalcev naše države, saj se bomo le z zadostno precepljenostjo lahko izognili neprijetnim ukrepom, ki smo jim bili podvrženi v preteklih mesecih. Brezplačno cepljenje proti korona virusu občankam in občanom še vedno omogoča Zdravstveni dom Celje, in sicer v hali L na Celjskem sejmišču (Dečkova cesta 1). Na cepljenje se je možno tudi naročiti.

Urnik cepljenja ta teden: CEPLJENJE PROTI COVID-19 – Zd Celje (zd-celje.si)

Cepilno mesto za paciente deluje tudi v Splošni bolnišnici Celje. Namenjeno je pacientom, ki so naročeni v eno od ambulant bolnišnice in bi se hkrati radi cepili proti covid-19. V Splošni bolnišnici Celje uporabljajo cepivo Comirnaty, proizvajalcev Pfizer/Biontech. Na cepljenje se pacienti prijavijo vnaprej, in sicer najkasneje en dan pred obravnavo, na katero so naročeni, od ponedeljka do petka, med 8. in 12. uro, po telefonu 03 423 30 52.

Cepilno mesto deluje od ponedeljka do petka, med 10. in 12. uro

Mestna občina Celje, Splošna bolnišnica Celje in Zdravstveni dom Celje vabijo vse, ki se še niso cepili in o odločitvi še razmišljajo, da se odločijo za ta korak, saj bodo tako pripomogli k splošni precepljenosti prebivalstva, ki je ključnega pomena za zdravje in normalno življenje vseh nas. Le z zadostno precepljenostjo nam bo uspelo trajno zajeziti epidemijo in zagotoviti postopno vračanje v nekdanji način življenja.

Vsem, ki so se že cepili, se zahvaljujemo za to odločitev. Skupaj nam bo uspelo!

Če le hočete v časih ki niso prijazni do nobenega izmed nas, vas, vaših bližnjih znancev in prijateljev, naredite sam ta preskok ali pomagajte drugim ki oklevajo, da to storijo čim prej, tudi zato , da lahko s pomočjo cepljenja živimo, preživimo in kasneje, v neki določljivi prihodnosti se vrnemo v neko normalnost, ki bo enaka ali zelo blizu tisti ki je bila pred pojavom pandemije COVID 19. To ni črnogledost, pesimizem, je realni optimizem in pričakovanje da se boste temu odzvali.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč