Foto: ŽKK Cinkarna Celje
LokalnoŠportV fokusu

Celjska žensko košarko bo še naprej vodil trener Damir Grgić. ŽKK Cinkarna Celje še dve leti pod njegovim vodstvom

Trener Damir Grgić bo tudi naslednji dve sezoni vodil člansko zasedbo ŽKK Cinkarna Celje. Grgić je v celjski klub prišel leta 2007, zadnjih 12 sezon je bil trener članske zasedbe Cinkarne Celje. 41 letni Trboveljčan je s Cinkarno Celje osvojil že 20 članskih lovorik (10 naslovov državnega prvaka, 9 naslovov pokalnega prvaka, 1 naslov v mednarodni WABA ligi), zelo uspešen pa je bil tudi na klopi različnih reprezentančnih selekcij, saj je člansko izbrano vrsto trikrat zapored popeljal na evropsko prvenstvo, z reprezentanco mlajših članic je osvojil srebrno medaljo na evropskem prvenstvu do 20 let (2017), podpisal pa se je tudi pod 4. in 5. mesto slovenske mladinske reprezentance v letih 2010 in 2015.

Tudi sam Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje meni: » Vesel sem, da smo se z vodstvom kluba uspeli dogovoriti za nadaljevanje sodelovanja« Kljub temu, da začenja že svojo 13. sezono na klopi Cinkarne Celje mu, po njegovih besedah, volje in motiva za delo ne manjka. Lansko leto je začel delati z novo izjemno perspektivno generacijo deklet, ki izjemno hitro napredujejo, daleč od tega, da bi že dosegale svoj limit. To pomeni da mora material ki ga ima v rokah bo še oblikoval in brusil »diamante« »Dosedanje delo želimo v naslednjem obdobju še nadgraditi in ostati vodilni ženski košarkarski kolektiv v Sloveniji in širši regiji«, je še pritrdil v nadaljevanju svoje vizije za nadaljevanje svojega dela z moštvom in klubom.

Vedoč da ima od zadaj ves potrebni logistični aparat in pokrovitelja ki ve v kaj vlaga, ni bojazni da bi kmalu odnehali osvajati vse možno in potrebno da ostane celjska ženska košarka v vrhu slovenske, regionalne in evropske klubske košarke. V veselje vsem ljubiteljem košarke.

Ob podpisu pogodbe je Borut Kop, predsednik kluba dejal da:» V športu je kontinuiteta izjemno pomembna. V našem klubu se tega še kako dobro zavedamo, zato smo podaljšanja sodelovanja z našim dolgoletnim trenerjem izjemno veseli. Na nas v vodstvu kluba je, da trenerjem in igralkam skušamo zagotoviti čim boljše pogoje za delo, kar je predpogoj, da bomo tudi v prihodnosti nadaljevali z doseganjem odličnih rezultatov ter vzgojo in razvojem najbolj talentiranih igralk iz Slovenije, pa tudi širše regije.«.

To po vsem videnem, glede na spremljanje ženske košarke, lahko kot gledalec in poznavalec samo lahko potrdim. Notranji ustroj kluba način dela ne pušča nobenega dvoma o nadaljnjih uspehih ženske košarke pri nas.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno