Foto: Vane T. Costa
koronavirusLokalnoV fokusuZdravje

Celje: Le z zadostno precepljenostjo nam bo uspelo trajno zajeziti epidemijo – zdaj je čas, pravi čas!

Cepilno mesto proti covid-19 od jutri, 8. julija tudi v Splošni bolnišnici Celje

Cepljenje je enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred covid-19. Cepilno mesto za svoje paciente jutri odpira Splošna bolnišnica Celje. Bolnišnico namreč zaradi specialističnih pregledov in posegov dnevno obišče več kot 1.500 pacientov, ki bodo poslej lahko hkrati opravili tudi cepljenje proti covid-19. Cepilno mesto bo tako namenjeno pacientom, ki so naročeni v eno od ambulant bolnišnice in bi se hkrati radi cepili proti covid-19. V Splošni bolnišnici Celje bodo uporabljali cepivo Comirnaty, proizvajalcev Pfizer/Biontech.

Od jutri, četrtka, 8. 7. 2021, bo tako v bolnišnici delovalo cepilno mesto za paciente, ki so naročeni na obravnavo v njihovih ambulantah. Na cepljenje proti covid-19 se pacienti prijavijo vnaprej, in sicer najkasneje en dan pred obravnavo, na katero so naročeni. Na cepljenje se prijavijo od ponedeljka do petka, med 8. in 12. uro, po telefonu 03 423 30 52.

Cepilno mesto bo delovalo od ponedeljka do petka, med 10. in 12. uro, pacienti pa ga bodo lahko obiskali pred ali po opravljenem naročenem pregledu ali posegu. Brezplačno cepljenje korona virusu občanom še vedno omogoča tudi Zdravstveni dom Celje, in sicer v hali L na Celjskem sejmišču (Dečkova cesta 1). Na celjenje se je možno tudi naročiti.

Urnik cepljenja ta teden: CEPLJENJE PROTI COVID-19 – Zd Celje (zd-celje.si)

Mestna občina Celje, Splošna bolnišnica Celje in Zdravstveni dom Celje se vsem, ki so se cepili, zahvaljujejo za to odločitev. Le z zadostno precepljenostjo prebivalstva nam in vam bo namreč uspelo trajno zajeziti epidemijo in zagotoviti postopno vračanje v nekdanji način življenja. Vse, ki o tem še razmišljajo, pozivajo k cepljenju.

Boljše je biti stokrat obveščen o koristnih stvareh kot je cepljenje ter s tem povezanim lastnim zdravjem in zdravjem bližnjih kot pa premalo. Le izogniti se je trebe tistih ki širijo dvom in nezaupanje. Zaupati je treba stroki in ne »uličnemu« ali spletnemu »nakladalcu« o tem kaj vse slabega prinese morebitno cepljenje. Morebitno ali prepozno cepljenje lahko prav vam lahko prinese veliko preglavic z eventualno okužbo tre ogrožanju sebe in vse okoli sebe. Zdaj je še pravi čas, čeprav skrajni čas.

Le skupaj in s zaupanjem nam bo uspelo!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč