LokalnoŠportV fokusu

Celje je ponosni gostitelj mladinskega evropskega rokometnega prvenstva za dekleta U-19. Ponosni smo tudi Celjanke in Celjani. Smo lahko kaj ne?

Z otvoritveno slovesnostjo, na kateri je sinoči podžupan Vladimir Ljubek vsem rokometašicam izrekel prisrčno dobrodošlico in veliko športne sreče, se je v Celju začelo mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-19. V dvoranah Golovec in Zlatorog se bo do 18. julija pomerilo 15 najboljših evropskih reprezentanc, zato bo prvenstvo medijsko zelo odmevno. Predvideno je, da si bodo lahko ljubitelji ženskega rokometa v vseh državah udeleženkah tekme ogledali v televizijskem prenosu. Tekme naj bi si ogledalo kar 25 milijonov gledalcev, zato bo to lepa promocija za naše mesto.

Kot je dejal podžupan Vladimir Ljubek, smo vsi, ki imamo radi šport in cenimo športne vrednote, ta velik športni dogodek nestrpno pričakovali. Celje je namreč mesto, ki živi za šport in se lahko pohvali z urejeno športno infrastrukturo, odličnimi športniki in srčnimi navijači.

Prav ta izredno dobra infrastruktura v Celju,je mnogokrat odločilna za dodelitev vlogo gostitelja v posameznih športih, individualnih in kolektivnih. Kot je pred dvema letoma v osebnem pogovoru z menoj povedal predstavnik mesta-partnerja iz Nemčije, da Celje kot mesto ima infrastrukturo ki jo redko kdaj premorejo mesta z 200 tisoč prebivalci. In kot rečeno ob takšni prisotnosti objektov, ki so nujno potrebni za potek in izpeljavo športnih dogodkov visokega evropskega ranga, ne smemo spregledati dolgoročno nastavljeno in dokaj dobro realizirano politiko mesta na področju športa. Pri znanje si vsekakor zaslužijo.

Ravno celjski rokomet je med kolektivnimi športi zelo uspešen. Letos obeležujemo 75 let rokometa v Celju in Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, ki je s svojo zgodovino in dosežki postal pomemben ambasador našega mesta. Da bi za razvoj rokometnega športa zagotovili vrhunske pogoje, smo leta 2004 zgradili dvorano Zlatorog, v kateri smo gostili številne vrhunske športne prireditve.

V preteklosti je Celje gostilo že štiri velika rokometna evropska tekmovanja. Leta 2004 je bilo Celje eno izmed mest gostiteljic članskega evropskega rokometnega prvenstva. Leta 2017 je bilo pri nas mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-19, leto kasneje pa je bilo mladinsko evropsko rokometno prvenstvo za fante U-20, ko smo pred nabito polno dvorano Zlatorog postali evropski prvaki. Leta 2019 je bilo kadetsko evropsko rokometno prvenstvo za dekleta U-17.

Podžupan je Rokometni zvezi Slovenije in lokalnim organizatorjem izrekel iskreno priznanje za odlično organizacijo prvenstva, vsem rokometašicam pa je zaželel uspešno tekmovanje. »Verjamem, da vam bo v Celju lepo, da se boste prepričale, da smo prijazni gostitelji in da nas boste rade obiskale tudi kdaj kasneje oziroma ob kakšni drugi priložnosti. Povabil je vse, da se v prostem času sprehodijo skozi naše knežje mesto in si ogledajo katero od zgodovinskih, kulturnih in turističnih znamenitosti. Celje je odprto in mladim prijazno mesto. Zlasti poleti se da tukaj doživeti veliko lepega, zato izkoristite to priložnost in ga doživite tudi po ne-športni plati!«, je še dejal podžupan Vladimir Ljubek.

Celje je srčno in prijazno mesto, ki sprejme vsakogar ki ima srce in oči da vidijo in srce da začutijo da so sprejeati. Mi cenimo vsakega ki nas obišče in od tod odnese kaj s seboj pa četudi je to športni rezultat, dober, odličen, najboljši ali pa vsaj vtis, ki bo še nekaj čas v njem in z njim.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno