foto-ZeleniCE
LokalnonaravaV fokusu

Celje bo tudi letos poleti bogato ocvetličeno-dokaz več da ni samo športno, ampak tudi mesto cvetja, radosti in zelenja

Čudoviti raznobarvni tulipani in narcise in njih barvno pretakajoči se valovi, ki so v Celju razveseljevali pomladi, so odcveteli, zato se na Mestni občini Celje skupaj z javnim podjetjem ZeleniCE že pripravljajo na zasaditev poletnega cvetja, ki bo naše mesto krasilo vse do jeseni in nas spodbujalo k dobremu počutju ter k veselju da smo del tako odličnega mesta kjer lahko in v katerega lahko živimo.

Prihodnji teden bodo v mestu nasadili in namestili najmanj 14.120 sadik bršljank, vodenk, novo gvinejk, polnjenih begonij, zmajevih kril, dihonder, mlečkov.. Nameščene bodo v korita na mostovih in podhodih ob vpadnicah v mesto, v cvetlične piramide ter v korita in betonska korita v središču mesta. Z njimi bodo okrasili tudi krožišča in gredice v parku ter mestu. Del Mestnega parka je že zasajen z sedaj že razcvetelimi mačehami, katere so iz ocvetličene žoge, ki je bila postavljena na Krekovem trgu v času Evropskega prvenstva v nogometu U21. Rumeno-zelena kulisa je občudovanja vredna.

foto-ZeleniCE

Mestna občina Celje je že leta 2019 kot idejni vodja in investitor pristopila k razširjenemu ocvetličenju mesta. Cvetje pomembno prispeva k bolj urejenemu videzu mesta in je vsem v veselje. Odziv na ocvetličenje mesta je bil med občani in obiskovalci lani izjemno pozitiven, zato komaj čakajo, da se bo cvetje tudi letos poleti bujno razraslo v vsej svoji lepoti.

Idejni vodje in tudi vsi občani Celja. Smo v pričakovanju in pripravljeni občudovati ter del svojega časa okrašenosti mesta tudi nameniti.

Urejenost mesta je vredna tega časa in pozornosti, mar ne?

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno