Foto: Vane T. Costa
LokalnoPolitikaSlovenijaV fokusuVideo

(VIDEO) Bovec, kraj srečnega imena-vsakoletno srečanje članstva SDS iz celotne Slovenije

Bovec je bil včeraj slovenski Rim, vse poti so vodili to točke in kraja kjer se vsako leto zbira in zbere ogromno število ljudi, srčnih, pridnih, zvestih in predvsem ljudi ki imajo radi Slovenijo, takšno Slovenijo za katero živijo, dihajo in bije srce. Včeraj je bilo teh src resnično veliko, po podatkih organizatorja, sicer sprva okoli 9400, pa vendar je številka kasneje presegla 10. tisoč domovinsko utripajočih src. Na takšna srca se Slovenija vedno lahko zanese. V Bovcu je včeraj, 24.7.2021, potekalo vsakoletno srečanje občinskih in mestnih odborov SDS. Med vrhovi okoliških gora so se zbrali člani stranke SDS iz vse Slovenije. S seboj so prinesli veliko dobre volje in svojih tradicionalnih jedi. Srca prisotnih polni velja, stiskov rok nešteto, srčnih , kratkih in daljših pogovor. Med enim in drugim pogovorom, stiskom rok, kozarčku osvežilne pijače, mahanjem prijatelju na drugi strani prizorišča so polnili ušesa in zvabili na plesišče prenekaterega ljubitelja domače glasbe in petja z veselimi in poskočnimi ritmi članov ansambla Hram. Kot se lahko reče, izpolnjeni pogoji za en odličen in nepozabni dan za vsakega od tam prisotnih.

Priprave za finale se začnejo kmalu. Šli bomo prvi skozi ciljno črto

V nagovoru predsednika stranke SDS, ter predsednika Vlade Republike Slovenije Janeza Janše in predsedujočega Svetu EU, je med drugim dejal: »da ko smo se tukaj nazadnje zbrali pred 2 letoma, smo bili še v opoziciji, kljub temu da so bile za nami zmagovite volitve. Če se spomnite sem takrat dejal, da tisto stanje ne bo trajalo do konca mandata. Pravzaprav se je končalo prej, preden si je marsikdo takrat na tem taboru sploh kdo mislil. Marca lani je SDS ponovno prevzela breme in težo vodenje izvršilne oblasti v državi, skupaj s tistimi partnerji v koaliciji, ki so imeli dovolj poguma, da naredijo enak korak. Predstavljajte si, da tega nebi naredili in bi šli skozi epidemijo hkrati z volilno kampanjo. Tisti, ki danes preštevajo mrtve, bi v tem primeru imeli veliko dela. Žal smo kljub temu plačali ceno in upam, da smo se iz tega vsi nekaj naučili.

Ne glede na obdobja skozi katerega je Slovenija šla ali morali iti, to našega značaja in mota ni omajalo ali spremenilo. SDS je od samega rojstva dalje sledila načelu, kar je dobro za Slovenijo je dobro tudi za SDS. Temu načelu sledimo danes in temu načelu bomo sledili tudi v prihodnosti. Tako je in tako tudi bo.

Mnogo tega je v tem času na kocki, oziroma po nepotrebnem izpostavljeno, pa ni potrebno. V družbi so tudi takšni ljudje, stranke interesne skupine, ki časih ki jih preživljamo zaradi svetovne pandemije, izkoriščajo za kovanje političnega kapitala. Temu ostro nasprotujemo in ne smemo dovoliti da se družba razvija oziroma gre po poti ustvarjanja škode lastnemu narodu in svojim državljanom. Za SDS in za vse ki damo na svoje državljanke in državljane, Slovenke in Slovence, je primarno in bo ostalo na prvem mestu: zdravje, dobro počutje in blaginja za vse.

Zato, kot pravi Janez Janša: » pred nami je finiš oz. finale. Naslednje leto imamo vse možne volitve, kar jih predvideva slovenska Ustava, tudi najpomembnejše DZ volitve, ki bodo prej kot v enem letu. Ko se bomo naslednjič tukaj zbrali, bomo proslavljali naslednjo zmago v zgodovini SDS. Zanjo se po potrebno potruditi v finišu. Če pogledamo zadnje leto in pol, potem lahko vidimo, da je SDS praktično 100 odstotkov svojih moči namenila temu, da bi Sloveniji bilo bolje, da bi kljub epidemiji šla naprej«

Res je. Priprave za ta finale se začnejo zdaj ozirom kmalu. Ob največjem možnem angažmaju, prizadevanju in srčnosti ter predanosti našim skupnim ciljem je možnost samo ena. Zmaga v vseh etapnih dirkah in v skupnem seštevku

Gostitelj in poslanec ter vodja poslanske skupine SDS v DZ, Danijel Krivec. je pozdravil vse prisotne, člane stranke, lokalne odbore in vodstvo stranke s poslanci. »Po dveh letih nas je bistveno več. Hvala vsem, ki ste prišli. Lepo je videti množico ljudi, ki zagovarja vrednote SDS in nam gre za pravo stvar. Hudomušno je dodal, da v kolikor bomo nadaljevali z takšnim tempom polniti zdaj že za dvakrat povečan prostor za prireditev srečanja, bo v naslednjih nekaj letih potrebno razširiti letališče.

Zbrane je prav tako nagovoril častni predsednik Gorniškega kluba Skala in gorski vodnik prof. dr. Anton Jeglič, ki je izpostavil, da smo se v Bovcu zbrali prijatelji. »Tukaj nas je vedno več, ker imamo domovino radi«. Domoljubje druži SDS in Gorniški klub Skala, ki letos obeležujejo 100. obletnico. Mladi hribovci so takrat želeli nekaj več in premikali so meje, kot to počne Slovenska demokratska stranka.

Za uspešen zaključek obiskovanja Akademije dr. Jožeta Pučnika so bile podeljene diplome. Diplomanti in diplomantke so diplomo prejeli na odru iz rok predsednika vlade Janeza Janše.

Ves čas in vsepovsod so vsi prisotni upoštevali ukrepe za preprečevanje širjenja korona virusa.

Dan kot si ga lahko zaželiš. In ga lahko doživiš. In hvala bogu da jo to tako.

Pred kamero smo povabili tudi Evropsko poslanko Romano Tomc ter poslanca Državnega zbora Branka Grimsa in Borisa Doblekarja (VIDEO):

 

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno