FOTO: Skupščina Črne Gore
EvropaPolitikaV fokusu

Bečić z Varhelyijem: Črna gora je pokazala, da je država z najbolj reprezentativnimi rezultati

Predsednik črnogorskega parlamenta Aleksa Bečić se je med delovnim obiskom v Bruslju srečal s komisarjem EU za širitev Oliverjem Varhelyijem. V pogovoru o trenutnem dogajanju na političnem prizorišču v Črni gori sogovorniki soglašajo, da je treba še naprej dosegati pomembne rezultate na vseh področjih, ki bodo Črni gori zagotovili čimprejšnji vstop v Evropsko unijo.

Pooblaščenec Varhelyi je dejal, da redno spremlja vsa dogajanja v črnogorskem parlamentu in izpostavil pomen izvolitve članov sveta RTCG, sprejemanje zakonov o tožilstvu in sprejetje resolucije o Srebrenici, pri čemer je poudaril, da posebej ceni podporo javnosti , ki je bila enotna in posamezniki, ki so to storili, morajo biti odgovorni ne samo za zločine v Srebrenici, ampak tudi naprej. Bečić je poudaril, da je podpora črnogorskih državljanov vstopu v Evropsko unijo ogromna, saj znaša kar 80 odstotkov, in da je zunanja politika države popolnoma v skladu z njeno politiko, ki dodatno olajša pristopni proces, je dejal črnogorski parlament.

Na koncu je Varhelyi dejal, da je “Črna gora pokazala, da je država z najbolj reprezentativnimi rezultati” in da je kot taka odličen primer za Evropsko unijo, ki bi morala spoštovati rezultate in pospešiti širitveni proces. Poudaril je tudi pripravljenost EU za sodelovanje s Črno goro na področju doseganja najboljših rezultatov in poudaril, da so države članice pokazale voljo za vstop v Evropsko unijo, je zaključeno v izjavi.

Avaz-roto press

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa