Foto: Lynx Pro Adventure
LokalnoTurizemV fokusu

Avanturistični park Ris, prva adrenalinska atrakcija po sistemu resničnostnega šova ,,Survivior,,

Avanturistični park Ris je prejel mednarodni trajnostni certifikat Zeleni ključ/Green Key, s čimer tudi formalno dokazuje svojo zavezanost k odgovornemu obratovanju ter spoštljivemu odnosu do okolja in družbe.

Park, ki ga upravlja ponudnik Lynx Pro Adventure, je s tem postal prva zelena atrakcija s certifikatom, ki doživetja ponuja znotraj destinacije Kočevsko. Mednarodni uveljavljeni okoljski znaki kot je Zeleni ključ predstavljajo enega od sistemov zagotavljanja standardov na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja.

Avanturistični park Ris se nahaja v Mozlju, v bližini mesta Kočevje, kjer so v neokrnjeni naravi Skrivnostnega gozda Slovenije na voljo vrhunska in edinstvena turistična tematska adrenalinska doživetja.

Obiskovalci parka lahko doživijo in izkusijo doživetja kot je npr. urjenje v operacijah ameriških marincev in resničnostnega šova “Survivor“, kar v današnjem hitrem tempu življenja nudi način za premagovanje stresa in zdrav, avanturističen oddih. Obiskovalci lahko izbirajo med adrenalinskimi aktivnostmi kot so padalstvo, jamarstvo, potapljanje, streljanje in preživetje v naravi. V Avanturističnem parku Ris poleg ponudbe vrhunskih doživetij hkrati skrbijo za predstavljanje lokalnega okolja ter izboljšanje prepoznavnost Kočevske kot zelene trajnostne destinacije ter Slovenije kot raznolike in avanturistične turistične dežele.

S pridobitvijo znaka Zeleni ključ je Avanturistični park Ris izpolnil tudi pogoje za pridobitev znaka Slovenia Green Attraction, s čimer se bodo na slovenskem, evropskem in globalnem trgu še bolj prepričljivo pozicionirali kot okolju in družbi prijazna atrakcija za trajnostna in zelena doživetja.

Vir: STO

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno