izobraževanjeSlovenijašolstvo in znanjeV fokusu

72,5 milijona evrov dodatnih sredstev za investicije v vrtce in osnovne šole

Vlada Republike Slovenije je na današnji seji Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport zagotovila dodatna sredstva za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v proračunskem obdobju 2021-2024 v višini 72,5 milijona evrov.

Dodatna sredstva bodo namenjena občinam, ki so se prijavile na Razpis za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu z dne 5. 2. 2021 in izpolnjujejo vse pogoje in merila iz razpisa, vendar zaradi omejenih sredstev njihovi projekti na razpisu niso bili izbrani.

Predvidoma bo do dodatnih sredstev za sofinanciranje upravičenih še:

  • 46 projektov v vrtce,
  • 40 projektov v osnovno šolstvo.

V mesecu maju so že bila zagotovljena sredstva v višini 43 milijonov evrov za 13 projektov v vrtcih in 27 projektov v osnovnem šolstvu.

Za vlaganje v vzgojno-izobraževalne zavode bo v proračunskem obdobju 2021-2024 namenjenih skupno 115,5 milijona evrov za 126 projektov

Sredstva se zagotavljajo za sofinanciranje investicij v rekonstrukcije in/ali novogradnje objektov vrtcev in osnovnega šolstva, z namenom zagotavljanja statične in potresne varnosti objektov in/ali z namenom zagotavljanja manjkajočih površin ali prostorov. Skladno z razpisom so občine lahko prijavile dva projekta, za sofinanciranje pa se izbere samo en projekt, ki mu je občina dodelila prvo prioriteto.

Vir: GOV.si

Mogoče vam bo všeč