Foto Policija
LokalnoV fokusu

Ugotovitve o hitrih voznikih na policijski upravi Maribor

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  162 klicev, od tega 46 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje  policije.  V tem času so obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

8 kaznivih dejanj, 3 prometne nesreče I. kategorije, 8 povoženj živali, 1  kršitelju  cestno-prometnih  predpisov  so  zasegli vozilo, ki ga je vozil, 5 prijav kršitev javnega reda in miru, 1 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih in 1 požar

Največ prekoračitev hitrosti v naseljih

Med  19.  in  25.  4.  2021  so  tudi na območju Policijske uprave Maribor izvajali poostrene aktivnosti za zmanjšanje problematike hitrosti v cestnem prometu in evropsko usklajen nadzor cestnega prometa »SPEED«. Pri izvajanju poostrenih  aktivnosti so policisti poseben   poudarek namenili  ugotavljanju prekoračitev  hitrosti,  poostreno pa so nadzirali tudi kršitve nepravilne uporabe  naprav  ali  opreme,  ki  ovirajo  vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo.

Foto: Uroš Modlič AMZS

V tem obdobju so ugotovili 709 prekoračitev hitrosti, od tega največ (605) kršitev  na  cestah  v  naseljih,  kjer  je problematika hitrosti največja. Zaradi  prekoračitev  hitrosti  je  bila 491 kršiteljem izrečena globa, 216 kršiteljev  je bilo opozorjenih, zoper 2 pa je bil podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Ugotovljenih je bilo tudi 117 kršitev nepravilne uporabe naprav ali opreme, ki ovirajo vidno ali slušno zaznavanje med vožnjo, zaradi katerih je bila 75 kršiteljem izrečena globa, 42 kršiteljev pa je bilo opozorjenih.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno