Foto: NK Celje
LokalnoŠportV fokusu

Celjani pokazali vrata trenerju prve ekipe: Jiří Jarošík ni več trener Celja

Že pred iztekom leta ko je bilo znano da Dušan Kosić ne bo nadaljeval gretje trenerskega stolčka v Celju, je bil Jiří Jarošík napovedan kot okrepitev in osvežitev v nogometni miselnosti v moštvu iz Knežjega mesta. To so utemeljevali s tem, da je prav on v svojih igralskih dneh vadil pod vodstvom mnogih priznanih nogometnih strokovnjakov, tudi Joséja Mourinha, Valerya Gazzaeva in Steva Brucea in da bo svoje bogate izkušnje in nogometno znanje prenašal na moštvo državnih prvakov. Pa ni bilo tako, pa ne tudi zaradi COVID 19.

Nanizal je vse drugo kot zmage

Jiří Jarošík in NK Celje sta po sobotnem porazu v Domžalah sporazumno prekinila sodelovanje. 43-letni češki strokovnjak je vodenje našega članskega moštva prevzel ob začetku tega koledarskega leta, na 12. odigranih srečanjih pa je zabeležil 8 porazov, 2 remija in 2 zmagi. Na celjski klopi je do zmag prišel v Štajerskem derbiju proti Mariboru in v 1/8 finala Pokala Pivovarne Union, kjer je izločil kranjski Triglav. Skupaj z njim se od knežjega mesta poslavlja tudi njegov pomočnik Panajotis Kucalas. Neviden in brez kemije( moje mnenje) ni mogel storiti več. Ali ni bilo možno. Ali ni znal. Razen preizkušene nogometne »angleščine« kaj drugega ni bilo za zaznati. Pa uporabo prevajalca.

NK Celje se obema zahvaljuje za vložen trud in odnos ter jima na njuni nadaljnji trenerski in življenjski poti želi vse najboljše.

Foto: NK Celje

Zamenjava je že čakala za »vogalom«!

Agron Šalja, nekdanji nogometaš več slovenskih moštev in trener mlajših selekcij pri NZS je že po sporočilih iz NK Celje naslednji, ki bo dajal na razpolago svoje nogometno znanje in upajmo tudi učinkovitejši točkovni nabor. Če bo to učinkovalo bomo zvedeli kmalu. Imperativ je čim več točk in varen obstanek v ligi. To je skorajda samo po sebi umevno. Tudi pričakovano in razumljivo. Lanskoletni prvaki ob 100 obletnici nogometa na Celjskem so to dolžni.

Pustimo se presenetiti!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno