LokalnoV fokusu

Voznik tovornega vozila trčil v usmerjevalno tablo, pri tem pa poškodoval še policiste

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  179 klicev, od tega 68 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje  policije.  Obravnavali  so en primer nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi: 15 kaznivih dejanj, 2 prometni nesreči I. kategorije, prometno nesrečo III. kategorije, 11 povoženj živali, 11 prijav kršitev javnega reda in miru, 6 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih, 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so zasegli vozilo, 1 osebi pa je bila izrečena prepoved približevanja

V dveh prometnih nesrečah na avtocesti štirje poškodovani

Policisti so v petek dopoldne na avtocesti A5, izven naselja Lenart, obravnavali dve prometni nesreči. V prvi je 32-letna voznica trčila v pešca, ko je ta želel zavarovati kraj okvare vozila. Med obravnavo prometne nesreče in zavarovanjem kraja le-te, je voznik tovornega vozila trčil v vozilo z usmerjevalno tablo, pri čemer so se poškodovali policist PPP Maribor, pa tudi dva delavca, ter odpeljal naprej. 60-letni voznik tovornega vozila mariborskih registrskih označb je vozil pod vplivom alkohola 0,33 mg/l ter prekoračil dovoljeni čas trajanja vožnje. Zoper voznika sledi enotni obdolžilni predlog. 32-letni voznici je bil zaradi neprimerne hitrosti izdan plačilni nalog. K sreči so vsi poškodovani utrpeli le lahke telesne poškodbe.

Motorist huje poškodovan

Včeraj, okrog 12.ure, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na območju PP Slovenska Bistrica, v kateri se je poškodoval 24-letni voznik motornega kolesa, ki je v ovinku zapeljal preko nasprotnega voznega pasu in trčil v ograjo. Vremenska napoved za prihodnje dni sicer ni najbolj naklonjena motoristom, pa vendar ni odveč opozorilo k previdni in varni vožnji.

Foto: Iz arhiva Policija

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno