LokalnoV fokusu

Pester konec tedna za Mariborske policiste

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel 349 klicev, od tega 129 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje policije. V tem času smo obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj  dopoldan  so imeli policisti v postopku državljana Slovenije, ki je na območju PP Gorišnica z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno  prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Na meji prijeta državljana Afganistana

Včeraj  zjutraj  so  policisti  na  Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem  tovornem  vozilu  turških  registrskih  oznak,  ki  ga je vozil državljan  Turčuije,  odkrili  dva  skrita  državljana  Afganistana, ki sta želela na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Oba so zavrnili nazaj na Hrvaško in ju predali hrvaškim varnostnim organom.

Hudo poškodovan kolesar

Včeraj, okoli 9.35, je 79-letni kolesar na Ljubljanski cesti v Račah zapeljal na pločnik, ob tem izgubil ravnotežje in padel. Ob padcu se je hudo telesno poškodoval. Policisti bodo o prometni nesreči podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Pijan povzročil prometno nesrečo in pobegnil

Sinoči je 34-letni voznik z osebnim avtomobilom, v Kalšah, ob srečevanju, trčil v bočno ogledalo službenega civilnega vozila Policije in po trčenju, ne da bi se sploh ustavil, odpeljal s kraja nesreče. Policisti so ga vseeno ujeli in ustavili. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,65 mg/l alkohola. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Za volanom že dopoldne močno pijan

Včeraj dopoldan so policisti v Brengovi ustavili 61-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 1,22 mg/l alkohola. Policisti so ga pridržali do streznitve in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Požar na lesenem objektu

Danes, ob 5.17 smo bili obveščeni o požaru na lesenem objektu, velikosti 6 x 4 m, v Kostanjevcu. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Nastalo je za okoli 10.000 evrov materialne škode. Policisti so ugotovili, da je zaradi kurjenja v štedilniku na drva prišlo do pregretja dimniške cevi, zaradi česar je na mestu, kjer je dimniška cev speljana skozi leseni zid, prišlo do požara. Ta se je nato razširil na preostali del zidu in na ostrešje. Policisti nadaljujejo s preiskovanjem suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Vir: Policijska uprava Maribor

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno