SI
Požrešni stroj Arsenovića
Na Večerovem soočenju sta se Arsenovič in Fištravec šopirila kot dva mlada podivjana pava, pred publiko pa izpadla kot dva slaba klovna
V Fokusu
Novice

Četrtek, 15. november 2018 ob 09:06

Odpri galerijo

Po poročanju spletnega časopisa Pozareport.si Arsenoviču utaje davka niso nič novega. Za njim naj bi celo stal celotni postroj Gregorja Golobiča in tako je sedaj že popolnoma jasno, da je Arsenovič ljubljanski kandidat za mariborskega Župana. Ali si Mariborčanke in Mariborčani res želijo, da jim Ljubljana kroji usodo?

Kot navaja pozareport.si. prav tako lahko na številnih soočenjih vidimo in slišimo, da ljubljanski kandidat za mariborskega župana ne pozna niti številk, pod katerimi kandidira on kot kandidat za župana in njegova lista. Prav tako s svojimi izjavami, ki bi jih lahko poimenovali Arsenorizmi, niti ne ve, da se v Sloveniji govori Slovenski jezik, saj se mu je zareklo, ko je na Večerovem soočenju je povedal, da smo lahko zahvalni partizanom, da ne govorimo slovensko ampak nemško. No, sicer se je nekaj trenutkov za tem popravil, ko se je zasmejalo domala celotno občinstvo v dvorani in nerodno dodal: »Sem vas nasmejal s tem,« in pogledal v tla.

Po poročanju pozareport.si je časopisna hiša Večer tudi ena izmed velikih zagovornic Arsenoviča, ki ga skušajo zgraditi z lažnimi podatki v anketah. Propadli Miro Cerar in njegova SMC pa Arsenoviča favorizirata in bolj sposobne ljudi kot je denimo njihov član in aktivni lokalni politik, mestni svetnik Damir Orehovec, tiščijo v ozadje. Zanimivo je, da so v vrstah SMC intelektualci, kot je Orehovec, takšne ponižne ovčke, da si dovolijo političnemu zelencu Arsenoviču, prevzemati vodstvo, kljub temu, da niti pod točko razno ni retorik, kar pa bi moral kandidat za župana definitivno biti. Arsenovič se v tem okolju ne znajde in se obnaša podobno, kot bi na teniškem igrišču proti njemu letela topovska krogla in ne teniška žogica katere je navajen odbijati. S svojimi arsenorizmi pa odbija tudi volivke in volivce. Da še malo povzamemo dogajanje na zadnjem Večerovem soočenju, ki je potekalo včeraj v Narodnem domu, v Mariboru. Arsenovič in Fištravec sta se kot dva mlada podivjana pava šopirila z dokumenti in si jih drug drugemu kazala, ob tem pa oba, tako Arsenovič, kot Fištravec, pred publiko v dvorani izpadla kot dva klovna, slaba klovna, brez pravega repertoarja.

Vrnimo se še malce nazaj k očitkom, da Arsenovič zaposluje na črno. Arsenovič po naših neuradnih podatkih iz vrst njegovih bivših zaposlenih, ki ga ne marajo kaj prida, zaradi vehementnega odnosa in poniževanja, smo dobili informacijo, da je strežno osebje zaposloval za štiri ure na teden, med tem, ko so delali tudi po sedem dni na teden. Del plače so tako dobili izplačan kot osebni dohodek na svoj bančni račun, večji del pa na roke, na črno, mimo davčnega sita, kjer se sicer ujame precejšnji del osebnih dohodkov.

Med drugim je ponovno potrebno izpostaviti poročanje in pisanje POŽAREPORTA.SI, ki v enem od svojih prispevkov izpostavlja, veliko potrebo Arsenoviča po obvladovanju občine. Arsenovičevi smeli načrti za tlakovanje svoje poslovne poti, vključujejo tudi veliko občinskih objektov na Lentu. Na tej točki vam bomo postregli kar s citatom iz spletne strani pozareport.si:

» 3. POSLI Z MESTNO OBČINO Večina nepremičninskih ali gostinskih projektov, ki jih za prihodnje - po njegovih besedah - načrtuje Saša Arsenovič, denimo na mariborskem Lentu, je tako ali drugače povezana z mestno občino ali državnimi organi, če ne drugače, pa vsaj zaradi potrebnih gradbenih, okoljevarstvenih in drugih dovoljenj. Zato je njegova napoved, da bo, če bo izvoljen za župana, zadržal lastništvo nad podjetji, operativo pa prepustil sodelavcem, dobesedno infantilna, saj ne zdrži nobene resne presoje v luči obstoječe zakonodaje o integriteti in preprečevanju korupcije. A bo, kot župan, sam sebi podpisoval občinske odločbe, ki jih potrebujejo njegovi mariborski lokali?! To preprosto ni mogoče. Novinarji Večera ob tem sicer gledajo stran, toda česa takšnega, kar napoveduje Arsenovič, da bo ostal lastnik podjetij, ki bodo poslovala z občino, kjer bo on župan, si ne bi upal izreči niti njegov veliki vzornik Zoran Janković. Celo Janković, ki ima večino v ljubljanskem mestnem svetu, "posluje" prek podjetij svojih sinov, s.p.-jev njihovih partneric ali kako drugače povezanih firm. Mimogrede, na Mestni občini Maribor je zaposlena tudi nekdanja Arsenovičeva zasebna partnerica Nina Kirbiš, zaposlila pa jo je, pozor, sedanja županska ekipa Andreja Fištravca. Politične napovedi Saše Arsenoviča so torej res vredne posebne analize in posebnega razmisleka ...«

Tako je potrebno še enkrat tehtno premisliti ali si volivke in volivci želijo na vrh mestne občine Maribor lansirati požrešni stroj Arsenoviča ali bodo izbrali drugače.

Še en ocvirek z Večerovega soočenja,ko je Arsenovićostal brez besed.

(https://twitter.com/Mitja_Kotnik/status/1062992101884026881)

Uredništvo

Galerija slik

Zadnje objave

Fri, 14. Dec 2018 at 17:25

0 ogledov

Predbožični pogovor s soboškim škofom dr. Petrom Štumpfom

Fri, 14. Dec 2018 at 13:49

0 ogledov

V Gruškovju odkrili 5 ilegalnih migrantov in jih po hitrem postopku vrnili Hrvatom
Ilegalnim migrantom, ki jih med pregledom odkrijejo mejni organi na slovensko hrvaški meji, ni videti konca. Tako iz mariborske PU poročajo, da so čeraj ob 13.35 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v priklopnem tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak, odkrili pet ilegalnih moigrantov. S tehničnimi sredstvi so policisti zaznali povečano prisotnost CO2 v notranjosti tovornega dela priklopnega vozila, reagiral je tudi indikator srčnega utripa. Med pregledom vozila so policisti ugotovili tudi, da je bila pletenica, ki je speta s carinsko zalivko, poškodovana oziroma prerezana in ponovno speta. Ob pregledu vozila so nato policisti v tovornem delu priklopnega vozila odkrili 5 državljanov Afganistana, ki so na tak način skušali nedovoljeno vstopiti v našo državo. Štirje so bili stari 18, en pa 22 let, še poroča PU Maribor. Vsem, petim so policisti zavrnili vstop in so jih po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Thu, 13. Dec 2018 at 19:01

174 ogledov

Evropski utrip: Video pismo Patricije Šulin iz Strasbourga

Thu, 13. Dec 2018 at 16:37

150 ogledov

Celje: Umrl je dr. Ivan Stopar, častni meščan Celja in gradoslovec mednarodnega formata
Včeraj je v Celju  umrl častni meščan Celja dr. Ivan Stopar, ugleden slovenski umetnostni zgodovinar in konservator. Dr. Ivan Stopar je bil priznan, priljubljen in cenjen Celjan. Njegovo delo je prepoznavno tudi širše v Evropi, od ustanovitve Zavoda za spomeniško varstvo v Celju leta 1963, ko je postal njegov prvi ravnatelj, pa je bilo tesno povezano s Celjem. S trdim in vztrajnim delom je organiziral in strokovno utemeljil spomeniškovarstveno službo najprej v celjski regiji, kasneje pa tudi v delu Zasavja in Posavja. Dr. Ivan Stopar je posebno pozornost posvečal gradovom. Utemeljil je kastelologijo kot samostojno vedo in uvedel strokovni termin, ki je danes splošno sprejet. Opredelil je razvoj srednjeveške grajske arhitekture na Slovenskem ter opravil topografijo številnih grajskih stavb po Sloveniji. Gradove je slovenski in tuji javnosti predstavil v številnih knjigah, posebej pa je smiselno omeniti reprezentančno izdajo dela Gradovi na Slovenskem, ki je doživela več ponatisov in prevod v več tujih jezikov. Del tega, točneje  njegove monografije,  sem kot predstavnik mesta oziroma član delegacije mesta Celje izročil Lechtenseinskemu škofu  in  njihovem Erbprinzu Aloisu ter predstavnikom mesta Zagreb ob obisku pri njih. Posebno mesto v njegovem delu zaseda Stari grad Celje, ki mu je dr. Stopar ves čas namenjal posebno pozornost. Na novo je opredelil stavbno-zgodovinski razvoj gradu in dolga leta vodil njegovo obnovo. V Knežjem dvorcu je prepoznal enega ključnih srednjeveških fevdalnih objektov v tem delu Evrope in sodeloval pri opredelitvi konservatorskih izhodišč. Kot svetovalec Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, OE Celje, je sodeloval tudi pri obnovitvenih delih. Dr. Ivan Stopar je dobitnik več priznanj in nagrad, med katerimi je leta 1975 za delo v spomeniškovarstveni službi prejel zvezno plaketo Zveze konservatorskih društev Jugoslavije, leta 1992 je prejel Steletovo nagrado Slovenskega konservatorskega društva, leta 1994 zlati grb mesta Celje, leta 2012 pa je postal častni meščan Celja. Bil je tudi častni član Slovenskega konservatorskega društva. Njegov opus in znanje, ki ga je uspel posredovati strokovni javnosti ter mnogokrat tudi laični javnosti na razumljiv in dojemljiv način, ga je delalo velikega obenem preprostega in dostopnega, tako  kot je znal  predstaviti svoje znanstvene dosežke. Zato si tudi zasluži posebno mesto med  znanstveniki, ki je Celje  umestil med pomembne kraje spomeniškovarstvenega, kulturnega in turističnega zemljevida. V Celju, Sloveniji in Evropi je pustil neizbrisen pečat. Dr. Ivan Stopar je zadnje obdobje svojega življenja preživel v Domu Sv. Jožefa, na Jožefovem hribu v Celju. Vane K. Tegov  

Thu, 13. Dec 2018 at 16:24

119 ogledov

Davčne zatajitve in pranje denarja
Na današnji novinarski konferenci na Policijski upravi Maribor, sta RobertMunda, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor inDamjana Slapar Burkat, vodja Sektorja za preiskave na Generalnem finančnemuradu, predstavila potek kriminalistične preiskave suma davčnih zatajitevin suma pranja denarja ter dosedanji predkazenski postopek, ki ga usmerjaOkrožno državno tožilstvo v Mariboru:Varovanje finančnih interesov Republike Slovenije in EU je ena od temeljnih prioritet dela Policije. Tudi zato je Sektor kriminalistične policije Policijske uprave Maribor v okviru obsežnega predkazenskega postopka izvedel aktivnosti preiskovanja kaznivih dejanj gospodarske kriminalitete. Tako  so  na območju policijskih uprav Maribor, Celje, Ljubljana in Koper, na podlagi odredb sodišča na 17 naslovih opravili skupno 31 hišnih preiskav poslovnih  prostorov,  stanovanjskih prostorov in osebnih avtomobilov, kjer so  iskali  poslovno  dokumentacijo  in  druge  materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. Preiskava,  ki  jo  usmerja  Okrožno  državno tožilstvo v Mariboru, poteka v smeri  utemeljitve  sumov  storitve  kaznivega  dejanja  Davčne zatajitve v hudodelski  združbi  po 249. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), za katero je predpisana  kazen zapora od 3 do 12 let in kaznivega dejanja Pranja denarja v  hudodelski  združbi  po  245.  členu KZ-1, za katero je predpisana kazen zapora od 1 do 10 let. V  zvezi  s tem je bilo pridržanih 14 osumljencev, 6 osumljencev pa je bilo včeraj  s  kazensko ovadbo privedenih k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njih odredil sodno pridržanje zaradi odločitve o priporu.Osumljeni  so  kazniva dejanja izvrševali daljše obdobje na način, da so se združili  v  hudodelsko  združbo,  ki  je  zlorabljala gospodarske družbe z namenom  utaje  DDV  pri trgovanju z antikorozivnimi sredstvi znotraj držav Evropske  unije.  Vsak  član  te  hudodelske  združbe je imel pri tem svojo natančno  vlogo, bodisi pri zagotovitvi ustrezne gospodarske družbe, dobavi blaga,  prevozu blaga, skladiščenju blaga in dostave blaga končnemu kupcu v tujino.  V  ta  namen  so  ponarejali  poslovno  dokumentacijo, s katero so davčnemu  organu dali lažne podatke o dobavah in prodaji tega blaga znotraj Evropske  unije  in pri tem uveljavljali oprostitev plačila davka na dodano vrednost.  T.i. antikorozivna sredstva so po nakupu pri Madžarski družbi izSlovaške  z  lastnimi  cisternami odpeljali najprej na 2 lokaciji na širšem območju  Maribora,  kjer so celotno blago prečrpali v cisterne in mu dodali aditive  oz.  biodiesel,  s  katerim so ta antikorozivna sredstva pridobila lastnosti  pogonskega  goriva  (diesel),  nato  pa so to blago na črno, kot pogonsko  gorivo  diesel  prodali  v  Italijo medtem, ko so Finančni upravi Republike Slovenije z izdelavo ponarejene dokumentacije prikazovali, da naj bi  blago, ki so ga kupili pri gospodarski družbi na Madžarskem, prodali naobmočje Cipra, Bolgarije in Malte. Kriminalisti so ugotovili, da so se kazniva dejanja izvrševala prikrito, z namenom  preslepitve  Finančne uprave Republike Slovenije, v ta namen pa so zlorabljali  gospodarske  družbe,  ki  imajo  vse  lastnosti t.i. slamnatih družb, za direktorje teh družb pa so postavili »slamnate direktorje«. Zato  so  za  dokazovanje  kaznivih dejanj pri preiskavi izvajali prikritepreiskovalne ukrepe. S  temi  kaznivimi  dejanji so se v obdobju 4 let izognili plačilu davka na dodano  vrednost  v skupni višini okoli 3,3 milijona evrov in s tem za istiznesek oškodovali proračun Republike Slovenije. Del te premoženjske koristi so uporabili pri izvrševanju kaznivega dejanja pranja denarja. Pri  izvedbi  vseh operativnih aktivnosti je sodelovalo 64 kriminalistov in policistov iz policijskih uprav Maribor, Ljubljana, Celje in Murska Sobota. Kriminalisti  Sektorja  kriminalistične  policije Policijske uprave Maribor so v predkazenskem postopku sodelovali tudi s preiskovalci Finančne uprave Republike  Slovenije,  saj  si  policija  na  tem  področju,  zaradi visoke prioritete  ter učinkovitega zbiranja dokazov in pregona vedno prizadeva za sodelovanje   z   vsemi  pristojnimi  nadzornimi  organi  in  institucijami Republike Slovenije. Ob  hišnih  preiskavah  so  prav  tako ugotovili, da so osumljene osebe na krajih,  kjer  so izvrševali kazniva dejanja neustrezno ravnali z nevarnimi snovmi,  saj  niso  upoštevali  nobenih  predpisov o skladiščenju nevarnega blaga,  zato  so  inšpektorji  FURS  izvedli  postopke v skladu z njihovimi pristojnostmi.

Thu, 13. Dec 2018 at 16:00

85 ogledov

Narodni heroj MIHAJLO /Mehdi Huseynzad vez med slovenskim in azerbajdžanskim narodom
V Spominskem gaju generala Maistra v mariborski četrti Melje sta ob 100 letnici rojstva narodnega heroja MIHAJLA /Mehdi Huseynzada Veleposlaništvo republike Azerbajdžan in Društvo prijateljstva Slovenije in Azerbajdžana pripravila krajšo spominsko slovesnost. Ob delegaciji Azerbajdžana, ki jo je vodil veleposlanik na Dunaju Galib Israfilov, članov društva prijateljstva Slovenije in Azerbajdžana s predsednikom Andrejem Komparo, so se spominske slovesnosti udeležili tudi predstavniki MO Maribor. Delegacija Azerbajdžana je pred spomenik heroja Mihajla položila spominske vence. V krajšem programu je bila zbranim predstavljena življenjska pot Mehdi Huseynzada, ki je padel v boju z nacističnimi vojaki 1944. leta, 1957. leta pa so ga proglasili za heroja SZ. Da je prav heroj Mihajlo tista vez med slovenskim in azerbajdžanskim narodom je dejal veleposlanik Azerbajdžana na Dunaju Galib Israfilov, mariborski podžupan Saša Pelko pa zagotovil, da bo mesto še naprej z vso pozornostjo skrbelo za spomenik heroju Mihajlu. Član Društva prijateljstva Slovenije in Azerbajdžana Rudi Matjašič pa meni, da bi lahko vezi,ki jih je med narodoma stkal spomin na heroja Mihajla, državi izkoristili za krepitev gospodarskega in drugih obliko sodelovanja.   

Zadnji komentarji

grizlly

2018-12-07 18:38:28


podpišem

Prijatelji

Branko GaberAndrej Magajna

NAJBOLJ OBISKANO

Požrešni stroj Arsenovića