SI
Dr. Stane Granda: ZVVS, Lipičeva jugoveteranska varda
V Fokusu
Novice

Petek, 26. oktober 2018 ob 19:39

Odpri galerijo

Politična polomija Lipičeve jugoveteranske varde ne daje vzroka za zadovoljstvo in še manj občutek zmagoslavja. Resnične patriote, zlasti večino v vrstah veteranov za Slovenijo, mora prevevati globoka žalost in zaskrbljenost. Veličastno dejanje TO Republike Slovenije je umazano z poizkusom največje poneverbe zgodovine našega naroda v vsem času našega obstoja. Nekdanja poklicna jugosoldateska, pravzaprva njen tisti del, ki narodno zavest podreja ideologiji in osebnemu uveljavljanju, na račun državljanov in veteranov – patriotov, jo je hotela spremeniti v ideološki in nedemokratični projekt. Že beseda demokracija, kaj šele njena vsebina sta očitno zanjo najbolj neljubi Genaral Lipič kot njen nekdanji pripadnik ne zamudi prilike, da v svojih govorih ne udriha po večstrankarstvu in DEMOS-u, kar je bilo predpogoj osamosvojitve. Neposredno so umazali  tudi ves proces osamosvajanja in Vojno za Slovenijo. Skupina visokih častnikov jugoslovanske TO iz Slovenije se je zahotelo postati očetje in nosilci slovenske osamosvojitve – največjega dosežka Slovencev v slovenski zgodovini.

Pozabili so dve temeljni zgodovinski spoznanji: generali dobivajo bitke, vojne narodi, oficirji so v civilnih vprašanjih poklicno omejeni.
Osamosvojitev Slovenije je bila od vsega začetka civilni, državljanski, ne vojaški projekt. Njeni stvaritelji in organizatorji so bili pripadniki civilne družbe, ne pa vojaških struktur, ki vladajo le v militiziranih skupnostih. Demokratični državi ne more vladati maršal, še manj njegovi pedeli brez njega. Zaščitna struktura, ki jo je vzpostavil Tone Krkovič je bila v funkciji zaščite politične volje slovenskega naroda o lastni poti v prihodnost, ne pa uresničitve prikritih načrtov Slovencev v 1968. letu ustanovljene za vzpostavitev lastne slovenske države.

Prizadevanja za krajo slovenske osamosvojitve so stare toliko kot slovenska država. General Lipič je očitno samo dokončal načrtni in dobro organiziran proces, ki so ga začeli nasledniki prvega predsednika ZVVS. Odstranili so demokrate in na vsa ključna mesta postavili sodelavce nekdanjega totalitarsitičnega režima. Izjemno pomembna je bila tudi povezava z ZB. Veliko so mu pri tem pomagali tudi obrambni ministri iz vrst Židanove komunistične stranke. Največjo krivdo pri tem zadeva zadnjo ministrico Katičevo, ki je postala pravosodna ministrica(!?) Za njo stojijo sile, ki niso verjele v slovensko  osamosvojitev, katerim slovenska samostojnost ni bila nikoli intimna opcija. Z njeno uresničitvijo, ki je brez  zloma komunizma  kot zadnje etape evropskega totalitarizma ne bi nikoli bilo, so dojeli, da je konec njihovih privilegijev, predpravic in večvrednosti. Ker jih socialni sistem komunizma nikoli ni brigal, bili so pravi leninisti in jim je bila oblast vse, so se na podlagi večletnih predhodnih in sistematičnih priprav na »sestop z oblasti« hoteli polastiti osamosvojitve in jo zlorabiti za svoje pridobitniške cilje. To jim, kljub demokratičnim primankljajem Slovenije,  ni  uspelo. Zato so začeli vse tesneje povezovati edino nekdanjo DPO Zvezo borcev in Veterane vojne za Slovenijo kot organizacijo(!), ne članstvo. Postala je lutka v njenih rokah. Načrtno in sistematično so izločili njen narodni in demokratični vodstveni del s Srečkom Lisjakom na čelu in ga nadomestili  z kadri nekdadnje jugoslovanske TO, KOS-a in njunih simpatizerjev.

Zamisel o 50 letnici TO, ki naj bi vojaško zaščitila demokratizacijo in osamosvojitev Slovenije  ni izšla iz članstva veteranske organizacije, nas »prašinarjev«, še manj smo bili k razpravi o njej vabljeni njeni člani zgodovinarji na čelu z polkovnikom prof. dr. Tomažem Kladnikom, ampak je o vsem odločal ozek krog nekdanjih visokih častnikov jugoslovanske TO v Sloveniji, se pravi v nekdanji »Jugi« politično in ideološko vrhunsko preverjenih kadrov, na čelu z Milanom Kučanom in generalom Slaparjem. Gre za popolni samoupravni model običajnega delovanja nekdanjega režima, kjer je o vsem odločala politika in je edina dolžnost stroke, da to »znanstveno pokrije«, državljanov pa so morali to samoupravno sprejeti.  Z kadrovsko in  ideološko  pripravo  praznovanja  so zlorabili organizacijo ZVVS pod sedanjim vodstvom ni domoljubna 8v smislu odnosa do demokracije,, samostojna, nestrankarska. Ne združujejo tistih, ki so ne glede na njihova politična in svetovna prepričanja aktivno sodelovali v pripravah oziroma neposrednih obrambnih aktivnostih v vojni za obranitev samostojne in neodvisne Republike Slovenije, ampak jih ločuje glede na lažne prikaze zgodovine v režiji Milana Kučana.

Velik del politike, predvsem tiste, ki so ji vrednote slovenske osamosvojitve primarna podlaga slovenske države in ji z njenim razvrednotenjem stalno očitajo, da to delajo zato, da se je ne bi nekateri nepravi polastili, o pripravah na proslavo n bil niti obveščen in še manj povabljen. Še bolj grobo je bilo to izpeljano do nabolj odgovornih osamosvojiteljev. Da o »nas«, ki nas ni malo, niti ne govorimo. To jasno sporoča, da so njeni organizatorji že od vsega začetka zavedali ideološko-politične in antidemokratične narave svojega početja. Z manifesatitivnim korakanjem Židanove varde po Ljubljani, kdaj smo se, razen v glavah soldateske, veterani ločevali na častniški in »prašinarski« del, so pošiljali posredno sporočilo slovenski javnosti, kdo je njen resnični prvi oblastnik. Ne predsednik države, predsednik SD. Židana in Kučana so pri tem podprli številni ministri. Predsednika vlade, ki naj bi bil ljubiteljski zgodovinar, k sreči zaradi zadržanosti ni bilo. Se pa jim je opravičil, kar znova dokazuje, da službi ni dorasel.

Vprašanje slovenske osamosvojitve, slovenske samostojne države kot subjekta mednarodnega prava, je prvenstveno ustavno, pravno in mednarodno pravno vprašanje. To je za zgodovinarje tudi odločilno, vse ostalo so politične marnje. Kaj si je kdo mislil in kaj se mu je sanjalo je zanimovo za branje, ne ustvarja pa resničnosti in pravnosti. Glede slicevanja na slovenski jezik – tega  so bolj kot v nekdanji »jugi« upoštevali že v Avstro-Ogrski armadi. Elitni 5. dragonarski polk je imel uradna tiskana »pravila službe« v slovenskem jeziku! Pa ni zato zaslužna za slovensko osamosvojitev! Tudi v Avstro-Ogrski, stari in novi ugoslavanski armadi je bilo veliko zavednih Slovencev. Še najmanj v Titovi JLA. Ravnanje generalov Slovencev je simptomatično. Tudi Draga Ožbolta, ki je bil eden šefov samooklicanih osamosvojiteljev. Gospodje brigadirji in vsa zvezdiščarska elita jugoosamosvojiteljev Slovenije, nisem vas videl ob rušitvi generala Ivana Hočevarja. Na njemu nasprotni strani smo bili sami civili!

Častniška soldateska, ponarejevalci zgodovine brez primere, bi iz predsednikovega nedvoumnega govora morala potegniti določene zaključke. Dokazal je, kako mora predsednik države spoštovati njene resnične korenine.

Malo  je verjetno, da bodo organizatorji proslave znali potegniti normalni človeški pameti in tudi vojaški stroki primerne zaključke. Pričakovanja so prazna. Ker gre za ideološko-politični, ne pa zgodovinski ali domovinski problem. Zato bo tudi organizacije ZVVS ostala nespremenjena. Lipič že grozi z viharjem. Še vprašali ne bodo, koliko denarja je zahteval ta svojevrsten zgodovinski-politični poskus puča nekdanjih poklicnih oficirjev jugoslovanske TO, njihovih somišljenikov in onih, ki so jim nasedli. Če bi odgovorni imeli oficirsko čast, jih danes  med nami ne bi bilo več. Ker so prvenstveno politikanti, bodo ohranili vodstvo in obračunavali z onimi, ki se z njimi kot strokovnjaki in državljani  ne strinjamo. Obračun z demokracijo v Sloveniji bodo z pomočjo ZB nadaljevali. Njihovo preziranje predsednika države in vrhovnega poveljnika Slovenske vojske se bo samo potrjevalo. Pa so ravno veterani tisti, ki mu morajo, če je resničen patriot, Pahor je v tem pogledu prvi med dosedanjimi,  najbolj slediti, on pa jih mora posebno varovati.

Eden politično najbolj črnih oktobrov po slovenski osamosvojitvi se izteka. Slovenska prihodnost nas mora skrbeti. Ne samo zaradi »jugoveteranov«, ampak vard v primerjavi z katerimi je Šiškova, ne otroški vrtec, ampak otroške jasli. Dobra plat vsega tega je samo to, da so nasprotniki slovenske demokracije in ustavne ureditve prišli s svojo politično barvo na dan. Potrjuje se sporočilo, da je demokracija v državi vedno potrebna skrbnega varstva, da jo je treba varovati in si zanjo prizadevati. Bodo tudi zaradi tega okrepili SOVO?

Dr. Stane Granda

 Foto: http://www.zvvs.si/

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 21. Jan 2020 at 17:18

128 ogledov

Ormož: Svečana otvoritev prenovljenega in posodobljenega mejnega prehoda
Danes so slovesno predali namenu prenovljeni in posodobljen mejni prehod s Hrvaško ob reki Dravi. Naložba je bila vredna okoli skoraj en milijon evrov. Njen pomen je v bistveno izboljšanih pogojih za zaposlene na mejnem prehodu, pa tudi zaradi boljše prometne ureditve. Do mejnega prehoda je speljana nova cestna povezava neposredno z ormoške obvoznice, kar pomeni, da bo mesto poslej razbremenjeno približno milijona potnikov, ki so letno prestopili ormoški mejni prehod.  Nove prostore so namenu slovesno predali minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, minister za javno upravo Rudi Medved ter generalna direktorica policije Tatjana Bobnar in ormoški župan Danijel Vrbnjak.  Prenova območja ormoškega mejnega prehoda je veljala skoraj milijon evrov, od tega je dve tretjini zagotovilo ministrstvo za javno upravo, prestalo  ministrstvo za infrastrukturo, pri urejanju dokumentacije in odkupa zemljišč pa je pomagala tudi ormoška občina. Minister za notranje zadeve je v nagovoru izrazil zadovoljstvo nad pridobitvijo  »Policijo smo že okrepili z materialnimi sredstvi, izboljšali smo pogoje za delo policistk in policistov, nabavili sodobno opremo in vozila. Eden tovrstnih ukrepov pa je tudi današnje odprtje prostorov mejnega prehoda Ormož.«  Ormoški župan Danijel Vrbnjak je pridobitve vesel, vendar se po drugi strani zaveda, da bo mesto moralo najti nove načine, kako privabiti turiste: " Me veseli, da je država zaznala težave in investirala v ta prehod, mi pa bomo morali ugotoviti na kak način smo lahko zanimivi za obiskovalce in kako jih lahko vanj zvabimo z obvoznice. Zagotovo so prometne razbremenitve mesta zdaj lahko še posebno veseli naši občani."

Tue, 21. Jan 2020 at 16:46

147 ogledov

Koga se bojijo tisti, ki so sejo sveta javnega zavoda Športni objekti Maribor zaprli za javnost?
Nadutost, aroganca, nekomuniciranje in še kaj, bi lahko rekli o seji, katero so v bistvu zaprli, še preden je bila zaprta za novinarje, ki so ostali na hodniku. Neglede na to, kaj so na seji želeli prikriti javnosti je tu dejstvo, da je javni zavod  Športni objekti Maribor v rdečih številkah. Na skoraj štiri ure dolgi seji so govorili o spremenjenem modelu financiranja, ki z Mestne občine Maribor ne bi več šel preko letnega programa za šport na ŠOM, temveč bi bili Športni objekti financirani direktno. Direktor ŠOM Tadej Mežnar, ki očitno še vedno uživa županov ogled (ne pa ugled zaposlenih) pa za Večer pravi, da je za stabilizacijo poslovanja ŠOM zelo pomembno, da vsi - zaposleni v zavodu, ustanoviteljica, Mestna občina Maribor in svet zavoda - bolje sodelujejo kot doslej, ter, da se v kolektivu zavoda izboljšata prenos informacij in komuniciranje. Javni zavod Športni objekti Maribor (ŠOM) je tudi leto 2019 sklenil v rdečih številkah. Izgube naj bi bilo okrog 200 tisoč evrov, dolg do dobaviteljev pa znaša okrog 700 tisoč evrov. Ne sprejeti sanacijski načrt ne dodatne finančne injekcije mariborske občine kot ustanoviteljice niso pripomogli k temu, da bi se ŠOM otresel kroničnih finančnih težav, ki ga hromijo vse od ustanovitve leta 2008 in še bi lahko naštevali. Miloš Stevanovič Tudi Predsednik sveta Miloš Stevanović zagovarja sedanjega direktorja, za ostale zaposlene pa pravi, da se delijo še na naše in vaše, oziroma se zaposlene k temu ščuva. "Moje mnenje je, da so natolcevanja in očitki zgolj nezadovoljstvo določenih zaposlenih, ki so bili v prejšnjem mandatu tesno vpeti v višji menedžment, trenutni direktor jim pa te možnosti ne da več," je za Večer dejal Stevanović. Očitno se na Športnih objektih Maribor ne zavedajo, da so zaposleni tisti, ki soustvarjajo kolektiv in, koi vsaki zaposleni imajo pravico do svojega mnenja in imajo pravico, da se včlanjujejo v sindikat. Saj jih le-ta lehko zastopa ob morebitnih težavah. Da Arsenovič želi ustrahovati in diskreditirati zaposlene, namesto, da bi ga zanimala dejstva, je že pred zaprtjem seje povedala predsednica sindikata Karmen Rotman.

Tue, 21. Jan 2020 at 16:32

137 ogledov

Migranta prerezala cerado in se vtihotapila v Slovenijo, 12 Egipčanov pa je čez mejo pripeljal Hrvat
Ne samo nezakonito, ampak tako rekoč nasilno se želijo migranti vtihotapiti v našo državo. Tovornjaki in kombiji pa so najboljša stvar za njihovo početje. Škodo, ki jo pri tem naredijo, pa seveda ne bodo plačali. In ko izrečejo še magično besedo AZIL imajo pr nas skoraj da hotelske usluge brezplačne. Včeraj  dopoldan  so  policisti  Policijske  postaje  za  izravnalne ukrepe Maribor  pri  bivšem  mejnem  prehodu  Jurij imeli v postopku dva državljana Afganistana.  Ugotovili  so,  da  sta  v  Republiko  Slovenijo  nedovoljenovstopila  na  Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje. To sta storila tako, dasta  že na Hrvaškem prerezala cerado enega od priklopnih tovornih vozil, seskrila  med  tovorom in se tako izognila mejni kontroli. Policisti jih bodopo končanem postopku vrnili hrvaškim varnostnim organom. Vsaj to! Kdo pa bo poravnal škodo na ceradi, pa policisti ne poročajo! Tudi OKC soboške PU poroča o ujetih ilegalnih migrantih.  Pomurski policisti smo od včeraj, 20.1.2020 od 6. ure do danes do 6. ureobravnavali 15 tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo.Policisti PP M. Sobota so obravnavali 3 državljane Irana, ki so zaprosiliza mednarodno zaščito in bili odpeljani v Azilni dom. Policisti PP Lendava pa so danes, okrog 4. ure v Petišovcih prijeli skupino12 državljanov Egipta. Na lokacijo prijetja se je pripeljalo kombiniranovozilo hrvaških registrskih številk, katerega je vozil državljan Hrvaške znamenom, da tujce naloži v vozilo in odpelje v notranjost Slovenije.Osumljenemu je bila odvzeta prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanjaPrepovedano prehajanje meje ali ozemlja države in bo s kazensko ovadboprivedeni k preiskovalnemu sodniku.

Tue, 21. Jan 2020 at 08:43

132 ogledov

Celje: »S srcem do dobrih del za ljudi in njihov lepši jutri«
V četrtek zvečer je  v športni dvorani Gimnazije Celje-Center potekal dobrodelni koncert, resnično vsakoletni, na katerem zbirajo sredstva za pomoč otrokom iz socialno šibkih družin. Koncert je bil izpeljan v organizaciji   Policijske  uprave  Celje, Območnega  policijskega sindikata Celje, IPA kluba Celje in humanitarnega društva Enostavno pomagam. Dobrodelnost kot taka  je bila  in bo vedno prisotna v policijskih vrstah. V vse to je bil vsakokrat vključen tudi policijski orkester Policijske uprave Celje. Samo njihovo delo, članov orkestra, je poleg vsakdanjih obveznost je imelo vedno dobrodelno in socialno noto. To priča tudi njihova pripravljenost da so vedno na razpolago za tovrstne prireditve. Da je dobrodelnost brezmejna dokazuje tudi prisotnost sindikata policistov in IPA kluba(mednarodno policijsko združenje) tudi humanitarnega društva Enostavno pomagam in njihovega mladega  in že od malih nog, aktivnega predsednika Milana Ninića, ki mu  kljub vsemu naštetemu, uspeva realizirati velike  humanitarne projekte. To je bil večer dobrih del, prijateljstva in odlične glasbe. Zahvala za kar se scensko glasbenega dela zagotovo gre  policijskemu orkestru, Alenki Godec, Matjažu Mraku, Nuši Derenda in Ireni Vrčkovnik, ki so darovali svoj glas, voljo, pritegniti s svojo pesmijo in energijo in ustvarili zelo lep koncert na katerem  je več kot 1000 obiskovalcev uživalo in poslušalo z iskrenimi in iskrečimi očmi. Zahvaljujejo se  vsem, ki so kakorkoli in po svojih močeh darovali. Solista sta bila Alenka Godec in Matjaž Mrak, ki je član policijskega orkestra. Matjažu Mraku, ki se namerava letos upokojiti in je bil zanj to zadnji koncert s celotnim orkestrom pred celjsko publiko, za kar  so se mu zahvalili z darilom.  Poklonila sta se mu tudi Irena Vrčkovnik in Nuša Derenda, ki sta na  teh koncertih z humanitarnim namenom mnogokrat že peli z njim.  Vsi štirje solisti so skupaj zapeli Dan ljubezni. S  pomočjo  vseh so zbrali dobrih 6.500 €, ki bodo s pomočjo Humanitarnega društva Enostavno pomagam, prišla v roke tistih, ki pomoč nujno potrebuje. Teh je vedno nekje, ki jo potrebujejo  pa ne najdejo pot do nje, pomoči namreč. Tudi za to je poslanstvo teh humanitarnih prireditev tako pomembno in veliko, da najde pot do pomoči potrebnih, prav zato tudi tako radi Enostavno pomagajo! V.K.T. foto: Klemen Udovč

Mon, 20. Jan 2020 at 19:59

319 ogledov

Le kje lahko dobi službo odsluženi Karl Erjavec?
Službe Karl Erjavec, po tistem, kar je pokazal v svoji »vladavini,« v normalni državi verjetno nebi mogel nikjer dobiti služba, kaj šele delati v državni ustanovi. Ampak mi smo le Slovenija in pri nas je vse mogoče. A Erjavec ima veliko prijateljev na visokih položajih in medtem, ko je Karl Erjavec ne samo najavil svoj odhod iz Šarčeve vlade, ampak - čez noč - tudi umik iz javnega življenja, se vrstijo ugibanja, kaj bo dolgoletni politik počel v prihodnje. Za številne poznavalce zdaj Erjavec velja "za nezaposljivega", toda novo službo ali pa vsaj svetovalni pogodbi bi si lahko obetal pri Željku Puljiću v Iskratelu ali Janezu Škrabcu v podjetju Riko, upoštevajoč njihovo skupno zgodovino, piše požareport. Erjavcu sicer manjka še okroglih pet let do starostne upokojitve, njegovo premoženje pred parlamentarnimi volitvami leta 2018 pa naj bi obsegalo prihranke, srebro in zlato v znesku 5000 evrov, audi A5 letnik 2007, ki ga je vmes zamenjal za porsche macan, letnik 2014, in zanj menda plačal 38 tisoč evrov, polovico hiše v Naklem, a je Erjavec doslej - samo s plačami po 5 tisoč evrov bruto - zaslužil okroglih milijon evrov in lahko s tem denarjem mirno preživi do (pre)visoke pokojnine? Pa srečno KORL!

Mon, 20. Jan 2020 at 16:34

211 ogledov

Otroci turškega Gaziantepa na obisku v Celju
V tednu ki je za nami, med 12 in 19 januarjem,  in od katerega smo se poslovili včeraj, so Celjani, mesto Celje  gostili skupino otrok iz turškega velemesta, metropole Gaziantep, ki ima danes 2,5 milijona prebivalcev, ki se nahaja nedaleč vstran od sirske meje. To je mesto  s katerim je mesto Celje leta 2014 podpisalo Sporazum o partnerstvu in sodelovanju in s katerim od takrat razvija zelo dobre     in vsebinsko bogate odnose. V to sodelovanje sodi tudi izmenjava , bolj druženje otrok iz obeh mest, letos, oziroma to zimo so tukaj njihovi otroci iz socialno ogroženih družin, med njimi mnogo takšnih ki nikoli niso šli od ven iz Gaziantepa, oziroma iz Turčije, pa tudi prvič od doma.   Ob prihodu so bili deležni sprejema pri celjski podžupanji Bredi Arnšek. Ti otroci, srednješolci  so se srečali z vrstniki iz srednje šole za gostinstvo in turizem v Celju kjer so skupaj kuhali , ustvarjali, čarali. Vedoč da je kuhinja in kuharske mojstrovine iz Gaziantepa in okolice  spada pod Unesco-vo kulturno dediščino, si lahko samo predstavljamo kaj je prišli ven izpod rok teh »velikih« malih mojstrov kuharske mojstrovine pokrajine in mesta ki ga predstavljajo. Prenekateremu od njih se je uresničila želja in do sedaj nepredstavljiva možnost smučati in se celo naučiti smučanja. Pa seje ravno to dogajalo tukaj, pri nas v Celju, točneje na Celjski koči in na terenih ob njej. Kakor je v navadi, so jim na celjskem gradu predstavili srednjeveško Celje, bili so celo v družbi viteza, ki jim je na umirjen moder način,kako  je bilo v nekih drugih časih tukaj  in s čem vse  so se srečevali tukaj pri opravljanju svojega viteškega poslanstva.   Pri tem sodelovanju je potrebno poudariti dvoje: To da samo sodelovanje ni pogojeno, čeprav je mnogokrat bolj smiselni, z velikostjo mesta, posebej v tem primeru Celja in Gaziantepom. Mnogokrat je Celje primer za takšna odstopanja,  seveda v pozitivnem smislu. Pa plemenito poslanstvo se ob tem opravi. Zato nas Celjane dela drugačne, plemenitejše, bogatejše po duhu in širini dojemanja in sprejemanja.  Zato niso odveč besede nekdanjega župana Gaziantepa komentiral prijateljstvo s Celjem, glede na to, da je za njihove razmere Celje zelo malo mesto),  ki je rekel je: »Mesto, ki ima tako veliko srce za otroke, je dovolj veliko, da se z njim pobratimo.« Pa še kako drži. Upajmo da otroci ki so bili tukaj, pri nas v Celju,  da so to začutili in tako tudi doživeli. In drugič, da četudi je to mesto in pokrajina ob oziroma skoraj »streljaj« vstran od vojnih viher in grozot, ki se tam dogajajo in da so obkroženi z državami, kjer sta vera in islam zelo poudarjena, dokaj liberalno razmišljajo in varno živijo. V nasprotju z dojemanjem naše politike. da je Turčijo razglasila za državo, ki ni varna, tudi v luči migracij. So to predvsem ponosni in vzravnani, vedenjsko in kulturno na vse kar jih dela takšne kot so. Celje in Celjani znamo in zmoremo negovati  in razvijati prava in poglobljena prijateljstva, kar velja ali še  posebej velja za ta turški megalopolis, ki sliši na ime Gaziantep. V.K.T. 
Teme
Dr Stane Granda Lipičeva jugoveteranska varda

Zadnji komentarji

JEFFEREY FRANK :

15.01.2020 19:23

Trenutno ponujamo enostavno in nujno posojilo po nizki obrestni meri 2% z ustrezno veljavno osebno izkaznico za preverjanje. Zahtevo za posojilo lahko pošljete za poljuben znesek posojila, ki ga potrebujete. Ponujamo posojila od 5 000,00 USD Min. 100.000,00 USD Max. Dolgoročno kreditiramo največ od pet (5) do petdeset (50) let. Dajemo naslednjo vrsto posojila: projektno posojilo, posojilo za refinanciranje, posojila za poslovne naložbe, posojila za avtomobile ali vozila, študentska posojila, konsolidacija dolgov, stanovanjska posojila, osebna posojila, posojila za potovanja in počitnice, božično in novoletno posojilo. Naše podjetje potrebuje tudi osebo, ki je lahko predstavnik našega podjetja v vaši državi. Obrnite se na pisarno CROWN TRUST FINANCIAL KREDITO po e-pošti: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com Če vas zanima naša finančna ponudba in želi od nas pridobiti posojilo, nas kontaktirajte in nam podajte spodaj navedene podrobnosti, kar bo potrebno za v skladu s tem sprožiti pogoje in pogoje vsote posojila. Ime: ____________________________ Spol: _______________________________ Zakonski status: _______________________ Kontaktni naslov: ______________________ Mesto / Zip: ________________________ Država: ______________________________ Datum rojstva: ________________________ Znesek, potreben kot posojilo: ________________ Trajanje posojila: ________________________ Mesečni dohodek / letni dohodek: _________ Poklic: ___________________________ Namen posojila: _____________________ Telefon: ________________________________ Faks: __________________________________   Lep pozdrav: Vaš uspeh se začne pri nas Generalni direktor: JEFFEREY FRANK! Pošljite zahtevo za posojilo za takojšen odgovor na: crowntrustfinancialloanfirm@gmail.com

Prijatelji

Branko GaberAndrej Magajna

NAJBOLJ OBISKANO

Dr. Stane Granda: ZVVS, Lipičeva jugoveteranska varda