Koalicijska pogodba levega šestorčka po vsebini napoveduje drugi polčas zapravljanja razvojnih priložnosti, omejevanja svobode državljanov ter izgubljanja mednarodnega ugleda države. Ukrepi so daleč od razvojne naravnanosti in ravnotežja.

Grožnje z nerazumnimi davki še zdaleč niso edini ukrep, naperjen proti gospodarstvu in skregan z zdravo pametjo. Napoveduje se tudi brezglava rast administracije, različnih privilegijev, krepitev centralizma, povečevanje birokratskih ovir in kaosa v zdravstvu ter še večja togost trga dela, so pred dnevi v sporočilu za javnost zapisali v SDS in tako kot mnogi drugi podprli akcijo zbiranja podpisov pod peticijo Kluba slovenskih podjetnikov.

Akcija zbiranja podpisov, oprijel se je je slogan "ustavimo norost levičarskega vladnega šestorčka," je v nekaj dneh dosegla izjemen odmev in podporo. 

V  SBC - Klubu slovenskih podjetnikov so zadovoljni, da je v nekaj dneh peticijo Za podjetno Slovenijo podpisalo več tisoč podpornikov in podpisnikov. V današnjem sporočilu za javnost so zapisali:

 

Peticijo Za podjetno Slovenijo, ki je bila na objavljena v četrtek popoldan https://www. zapodjetnoslovenijo.si, so že podprle organizacije, ki imajo skupaj več kot 40.000 članov.

Ob tem je samo v slabih dveh delovnih dneh in čez vikend peticijo posamično podpisalo več kot 700 podjetij, z imenom in priimkom pa skoraj 3000 državljanov. To je izjemen odziv.

Najbrž nikdar v zgodovini samostojne Slovenije ni bilo takšnega posamičnega odziva podjetij, ki bi s tem javno podprla kakšno podobno akcijo.

V SBC – Klubu slovenskih podjetnikov se iskreno zahvaljujemo vsem organizacijam, ki so podprle peticijo: Obrtno podjetniški zbornici Slovenije, Združenju delodajalcev Slovenije, Trgovinski zbornici Slovenije,  Gospodarski zbornici Slovenije, Združenju delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije, Iniciativi Start:up Slovenija, Tehnološkemu parku Ljubljana, Združenju Manager, Zavodu mladi podjetnik in Združenju lastnikov nepremičnin.

Vabimo tudi druge organizacije, ki bi rade podprle peticijo, da nam to sporočijo na info@slovenianbusinessclub.si.

Javnost obveščamo, da smo na Facebooku na povezavi https://www.facebook.com/ZA- podjetno-Slovenijo- 259456131574520/ v petek zvečer odprli tudi profil Za podjetno Slovenijo.

Vabimo vse prebivalke in prebivalce Slovenije, da obiščejo profil Za podjetno Slovenijo na Facebooku.