Na dan poezije se bomo v določenih lokalih lahko prepustili pesniškemu navdihu, se prelevili v pesnike, namesto z evri pa bomo, na pobudo dunajske pražarne kave Julius Meinl, lahko plačevali z verzi.

Verz bo na svetovni dan poezije znova postal začasna valuta v več kot 1.500 lokalih in 40 državah po svetu. Gostje bodo s poezijo lahko plačevali tudi v 70 slovenskih lokalih, kjer bodo obiskovalce 21. marca na mizah pričakali listki, na katere bodo zapisali verz, z njim pa poravnali račun za kavo ali čaj.  

Na svetovni dan poezije, 21. marca, bo verz ponovno postal plačilna valuta po kavarnah širom sveta. Kavo si boste ponovno lahko plačali z verzom. Pesnili in ustvarjali pa boste lahko tudi v več kot 60 slovenskih kavarnah!


Ker je poezija duša glasbe, so se organizatorji dogodka odločili, da vaše verze prepesnimo v pesem. Iz zbranih stihov bo Feri Lainšček izbral najlepše in iz njih stkal pesem, ki jo bo uglasbila Ditka. 

Prav vsak oddan verz pa ima še višje poslanstvo – preko projekta 20 za 20, ki ga vodi Marko Soršak Soki "20 za 20", bomo za vsakih 1000 zbranih verzov omogočili nakup enega glasbenega inštrumenta za izbrane slovenske šole. Tako bo glasbeno ustvarjanje omogočeno čim večjemu številu mladih.

Za piko na i bo svetovno priznani glasbeni ustvarjalec JP Cooper vsem pesnikom sveta posvetil prav njim namenjeno pesem.Spijte odlično kavo ali čaj ter na kratko ali široko pesnite v katerem koli od spodaj navedenih lokalov in kavarn:

https://www.facebook.com/events/227071477840076/