Pošta Slovenije je 26.1.12018 izdala dve znamki s katerima obeležuje XIII. zimske olimpijske igre – Pjongčang, 9.–25. februar 2018.

Tokrat bo zimsko olimpijado gostila azijska država – Južna Koreja. V času od 9. do 25. februarja 2018 bo v Pjongčangu (PyeongChang) približno 6.500 športnic in športnikov, ki bodo nastopali v osemnajstih različnih disciplinah, spremljalo jih bo tudi večje število funkcionarjev.

Slovenci so od leta 1992 do danes na zimskih igrah osvojili skupno 15 odličij, največ, osem, na zadnjih igrah v Sočiju 8, v Lillehammerju in Vancouvru po tri ter v Salt Lake Cityju eno. Naši izbrane tekmovalke in tekmovalci bodo nastopili v sedmih panogah, in sicer v alpskem smučanju, biatlonu, deskanju na snegu, hokeju na ledu, prostem slogu, smučarskih skokih ter teku na smučeh.

Napoved o morebitnih odličjih je nepredvidljiva. Želimo, da bi se vsaj delno ponovil Soči!

Po zadnjih novicah je Pjongčang že pripravljen na sprejem športnic in športnikov iz vsega sveta, ki bodo z novim, ultra hitrim vlakom v slabih treh urah prispeli z mednarodnega letališča Inčeon na prizorišče iger. Varnost je prireditelj zagotovil, zlasti še, ker se bo iger po zadnjih informacijah udeležila tudi sosednja Severna Koreja.

Pošta Slovenije bo tudi tokrat izdala malo polo s šestimi večbarvnimi znamkami (3 x 2) z motivoma hokeja na ledu in moškega smučanja. Oba motiva sta prikazana kot silhueti. To bo že osma izdaja znamk v počastitev ZOI v mali poli.

Izdan je bil tudi ovitek prvega dne z pripadajočim žigom.

 

Vsi bralci portala V fokusu bomo navijali za slovenske tekmovalce in uživali ob športnih dosežkih vseh tekmovalcev na olimpijadi.