Igra CryptoKitties, ki deluje na blockchain etereumu platformi je v dobrem mesecu dni delovanja ustvarila 12 milijonov dolarjev prometa od prodaje na svojem decentraliziranem trgu.

V bistvu je CryptoKitties igra, podobna Tamagoti, razvita kot decentralizirana aplikacija (dapp), ki se sproži na vrhu protokola Ethereum. Vsak digitalni maček predstavlja edinstveno kripto premoženje in lastništvo nad njim ni mogoče spremeniti, saj je integriran v nespremenljiv etereum Blockchain.

 

Draga igrica Kitty

Pet najbolj redkih digitalnih mačk na platformi CryptoKitties je ustvarilo za več kot 100.000 dolarjev prometa vsaka. Pri čemer je bil najdražji digitalni maček prodan za približno 120.000 $. Nekateri analitiki in raziskovalci so dvomili v vrednost teh digitalnih mačk in ali je platforma trajnostna in dolgoročno. 

Nekaj ​​še večjega na vidiku

Medtem ko velika večina kritikov CryptoKitties smatraa platformo kot preprosto zbirateljsko igro, je pomemben vlagatelj tveganega kapitala Andreessen Horowitz partner in izvršni direktor Earn.com Balaji Srinivasan pojasnil, da je CryptoKitties pokazal brezhibno mednarodno trgovanje z digitalnimi sredstvi na Blockchainu, obsega. Verjame, da se je igra dokazala, da se lahko sredstva trguje decentralizirano brez sodelovanja posrednikov.

 

Z uporabo istega mehanizma in tehnologije, ki jo uporablja CryptoKitties, lahko digitalno sredstvo brezplačno prenesemo preko decentralizirane platforme. Če se platforma CryptoKitties oceni kot izmenjava digitalnih sredstev med enakovrednimi uporabniki, je primer uporabe tehnologije bolj zanimiv kot preprosta zbirateljska igra.

 

Dolgoročno bodo vlagatelji in trgovci lahko izmenjali digitalna sredstva z uporabo decentraliziranih aplikacij v mreži Ethereum. Ne bodo se več morali zanašati na centralizirane platforme, ki so ranljive za širok nabor groženj in so opremljene s strogimi politikami Know Your Customer (KYC) in pranja denarja (AML).

Nobena stvar ni tako pomembna kot kupčeva »lastna notranja vrednost«

Poleg tega so Bitcoin in trg kripto valut dokazali, da je pojem lastne vrednosti pomanjkljiv. Vrednost je subjektivna in nobeno sredstvo ali valuta na svetovnem trgu ni resnično vredno določene vrednosti.

 

Soustanovitelj Ethereum Vitalik Buterin je kot primer predstavil sliko z naslovom Salvator Mundi ki jo je narisal Leonardo Da Vinci. Slika je bila na dražbi prodana Saudskemu princu za ceno 450 milijonov dolarjev. Slika, ki predstavlja in pomeni vrednost 450 milijonov dolarjev Saudijskemu princu Bader bin Abdullah bin Mohammed bin Farhanu Al Saudu- na drugi strani nekomu drugemu ne predstavlja takšne vrednosti in za njo ni pripravljen plačati tako pregrešno visoke cene.

Vrednost digitalnih mačk na platformi CryptoKitties temelji na redkosti in pomanjkanju, kot je vsaka druga kripto valuta na trgu s fiksno denarno ponudbo. Poleg tega je CryptoKitties pokazal možnost brezhibnega in nemotenega trgovanja z digitalnimi sredstvi, ki bi se lahko izvajali v večjem obsegu v večjih panogah, kot so finance.

 Film o mačkah  https://www.youtube.com/watch?v=V4qEJroop1k&feature=youtu.be .

Pozor ! Digitalne mačke so na svojem decembrskem pohodu. Poglejte ali se ne skrivajo kje v bližini vas.

Mirjana Ivanuša-Bezjak

CryptoKitties: when smart contracts meet games - YouTube

Ethereum-based game “CryptoKitties” has jammed the network CryptoKitties is an online game where you can “collect and breed digital cats”. You can even breed...