SI

Dobrodelni koncert ustanove Vrtnica

Ponedeljek, 19. november 2018 ob 19:00
Objavil V Fokusu
Zemljevid
Vstopnice

v želji, da bo jesen vsem nam bolj prijazna, vabimo na dobrodelni koncert izjemnega opernega pevca Luke Debevca Mayerja in pianista Diega Licciardija, ob spremljavi glasbenikov Akademije za glasbo,

 v ponedeljek19. 11. 2018, ob 19.00 v Unionski dvorani hotela Union v Ljubljani.

Koncert je lahko tudi odlično Miklavževo darilo, s katerim boste ne le obdarili svoje najbližje, ampak tudi pomagali tistim, ki so pomoči najbolj potrebni.

Vstopnice po 15 € bodo na voljo do zapolnitve mest. Rezervacije sprejemamo na e-naslov info@fundacijavrtnica.si ali na tel. 01/4345 445.

Podatki za nakazilo vstopnine:

TRR SI56 0430 2000 3332 613
Nova KBM (KBMASI2X)

Trstenjakova 8
1000 Ljubljana
namen: prispevek v humanitarne namene.

Ob rezervaciji prosimo navedite točen naslov, na katerega vam bomo po prejemu plačila posredovali vstopnice.  

Veselimo se srečanja z vami,

Predsednica Ustanove Vrtnica za pomoč ljudem v stiski

Urška Bačovnik Janša

***

Luka Debevec Mayer že drugič podarja svoj koncert Ustanovi Vrtnica, ki že dvajseto leto s prispevki zbranimi v različnih dobrodelnih akcijah pomaga socialno ogroženim družinam in posameznikom.

Basbaritonist Luka Debevec Mayer je bil rojen v Buenos Airesu v Argentini slovenskim staršem. Zaradi prizadevnosti v iskanju lepote in resničnosti v svojem petju se je uvrstil med najboljše svetovne operne pevce. Ugledna priznanja je prejel tako v Italiji, ki slovi kot domovina opere, kot v Argentini s svetovno znano operno hišo Teatro Colon. Luka Debevec Mayer kot gost sodeluje z znamenitimi svetovnimi opernimi in koncertnimi hišami in orkestri. Argentinsko združenje glasbenih kritikov mu je že trikrat doslej, v sezoni 2004, nato 2009 in 2014 podelilo nagrado za najboljšega pevca Argentine. Luka v sebi združuje slovenske korenine in južnoameriški temperament. Slovenska skupnost v Buenos Airesu je bila vedno močno povezana z usodo in jezikom, zato so bile sobote in nedelje slovenske: slovenska šola, zbor in cerkev. Toda svet bi bil za Luko Debevca Mayerja premajhen kjer koli, celo v veliki Argentini. Starši mu niso strigli peruti, temveč so ga vzgajali v neodvisnem duhu. Fant, ki je na delti reke Matanza-Riachuelo opazoval naravo in poslušal reko, ki mu poje, si je upal sanjati velike sanje in postal eden najbolj prepoznavnih basistov na svetu.